Filters:

Prijs
3 134
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Geschikt voor
meer... minder
Inhoud ml
meer... minder
Filter
 

Reinigingsmiddelen

Goed onderhoud is belangrijk voor de levensduur van je fiets. Voordat je kunt beginnen met het oliën van de ketting en andere onderdelen is het belangrijk dat je je fiets goed schoonmaakt. Hiervoor heb je een goed schoonmaakmiddel nodig, en de juiste borstels die geschikt zijn voor de verschillende onderdelen van je fiets. Bij ons vind je een uitgebreide selectie reinigingsmiddelen van remreiniger tot kettingreiniger, tot roestverwijderaars van topmerken zoals Cyclon, Motip en Finish line Lees verder om alle tips en tricks te lezen hoe je jouw fiets het beste kunt onderhouden.

Je fiets schoonmaken doe je zo

Wanneer je je hebt voorgenomen om je fiets eens een goede schoonmaakbeurt te geven dan is een goede voorbereiding key.
Zorg dat je de goede ruimte hebt om jouw fiets schoon te maken, houd er rekening mee dat er altijd vuil en vet los komt, dus zorg ervoor dat er geen spullen in de buurt staan die je graag mooi wilt houden ( zoals een tapijt of bank).
Trek oude kleding aan. Ook al neem je je voor om nog zo voorzichtig te zijn, er komt altijd een onbewaakt moment dat je toch met je mouw in de smeer hangt.

Met je handen kun je alvast de grootste klodders modder en vuil lospeuteren. 
Daarna is het verstandig om de ketting, tandwielen en derailleurwieltjes vast in te spuiten met een goede ontvetter of kettingreiniger.

Nu is het tijd om te gaan soppen!

Maak een sopje van reinigingsmiddel en sop je fiets hiermee in. Je kunt ook een foamcleaner gebruiken om je fiets te voorzien van de nodige schuimlaag.
Laat deze een paar minuutjes intrekken, daarna kun je het vuil van je fiets gaat vegen. Belangrijk is dat je hiervoor de juiste spons of borstel gebruikt zodat je geen krassen maakt in de lak. Gebruik bijvoorbeeld de Cyclon soft brush waarmee je vuil kunt verwijderen zonder dat je de kwetsbare delen van de fiets beschadigd.

Als je fiets helemaal schoon is dan kun je hem gaan afspoelen, dus rol die tuinslang maar uit!
Let bij het afspuiten dat de waterstraal niet té hard is, en vermijd dat je direct in de lagers spuit Dit kan er namelijk voor zorgen dat je lagervet wegspuit en je fiets niet soepel blijft lopen.

Drogen en beschermen

Is je fiets helemaal schoon? Dan kan het drogen beginnen. De beste manier om je fiets droog te krijgen in door hem eerst een paar keer voorzichtig te laten stuiteren. Neem daarna een goede absorberende doek en droog de fiets verder af.
Als je fiets eenmaal droog is kun je een beschermende laag aanbreng. Dit kun je doen met een polisch wax bijvoorbeeld, deze werkt vuil en vochtafstotend en bieden op deze manier bescherming aan het lak en carbon van je fiets.  

Smeren, smeren, smeren,

Als je bovenstaande werkzaamheden goed hebt uitgevoerd, dan is je geliefde fiets nu helemaal spik en span. Het enige wat nu nog hoeft te gebeuren is het opnieuw smeren en invetten van de ketting.
Dit doe je met een goede kettingolie of kettinwax. Wil je zeker weten dat je geen schakel mist, dan kun je een druppelfles gebruiken en druppel je voorzichtig een druppel olie in elke schakel. Wanneer je je wiel ronddraait zal de olie zich verder verspreiden tussen de schakels.
Klaar met insmeren? Wrijf dan de overtollige olie weg met een doek.

Kies je ervoor om je ketting in te sprayen? Let er dan wel op dat je je remschijven of remklauwen niet inspuit. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je remmen gaan piepen. 

Lees meer