Filters:

Prijs
18 173
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Geschikt voor
meer... minder
Filter
 

Momentsleutel

Voor de wat fijnere moeren kun je beste gebruik maken van een momentsleutel. Een momentsleutel werkt hetzelfde als een ratel- of steeksleutel, echter kun je met een momentsleutel een exact bepaald koppel aandraaien. Met deze sleutel draai je ieder boutje met het juiste koppelstuk vast. Wij raden aan om een momentsleutel te gebruiken bij carbon fietsen, hierdoor heb je minder kans op beschadigingen.  Onze topmerken onder de momentsleutels zijn BBB, Icetoolz en Topeak.

Afleesbaar of instelbaar

Er zijn in principe twee verschillende mechanische type momentsleutels namelijk de afleesbare en instelbare momentsleutel. De afleesbare momentsleutel bestaat uit een vast en buigzame torsie-arm. De mate van kracht die er wordt gegeven kan worden afgelezen op het handvat. De instelbare momentsleutel, de naam zegt het eigenlijk al. Deze stel je vooraf in door aan het handvat te draaien.

Digitale momentsleutels

Naast de handmatige momentsleutels zijn er ook digitale afleesbare en momentsleutels die zowel instelbaar als afleesbaar zijn. Deze sleutels zijn voorzien van een display op het handvat, waardoor het zeer nauwkeurig kan worden ingesteld.

Verschillende maten

Er zijn verschillende maten momentsleutels. Hoe groter de sleutel, hoe meer kracht er kan worden geleverd. Het enige nadeel is dat wanneer je preciezer werk moet verrichten, dat het lastiger gaat met een lange momentsleutel. Op dat moment kun je beter een kleinere momentsleutel gebruiken.

Lees meer