Filters:

Prijs
5 174
Fabrikanten
meer... minder
Diameter zadelpen
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Verend
meer... minder
Soort zadelpen
meer... minder
Filter
 

Zadelpennen

Het kan zijn dat je een nieuw zadel aanschaft en hier een nieuwe zadelpen voor nodig hebt, of dat je een een verende zadelpen wilt aanschaffen voor meer fietscomfort. Bij ons op de webshop vind je diverse zadelpennen geschikt voor jouw fiets en zadel. Wanneer je een zadelpen gaat aanschaffen moet je letten op de diameter van jouw zadelbuis en desbetreffende zadelpen. Een zadelpen die te ruim is zal namelijk niet passen en een te smalle zadelpen zal verdwijnen in je zadelbuis. Waar kun je nog meer op letten bij de aanschaf van een zadelpen? Wij leggen het je uit! 

Meten is weten


Het is van groot belang om  de diameter van je zadelbuis nauwkeurig op te meten. Slechts 1 millimeter verschil kan er namelijk voor zorgen dat de zadelpen niet past. Je kunt natuurlijk ook de diameter van je oude zadelpen opmeten.  Mocht je deze niet meer hebben bestaat er ook nog de mogelijkheid om je fiets naar de fietsenwinkel mee te nemen. Zij kunnen de diameter ook voor je opmeten.

Behalve de diameter is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste lengte te nemen. Houd er rekening mee dat er altijd 10cm in de framebuis zal blijven zitten. Ben jij erg lang waardoor je je zadel hoog moet afstellen, dan is het handig wanneer je zadelpen voldoende lengte heeft.


Keuze zadelpennen


Een zadelpen wordt in het fietsframe bevestigd waarop vervolgens het zadel wordt gemonteerd. Aan de hand van het zadel wordt bepaald welke zadelpen u nodig heeft.
Er zijn in de basis twee verschillende zadelpennen:

  • De kaarszadelpen
  • De patent zadelpen

De kaarszadelpen is een buis met een dunner uiteinde. Voor deze zadelpen is een zadelstrop een onmisbaar zadelonderdeel, waar vervolgens het fietszadel aan kan worden gemonteerd. In sommige zadels zit al een strop verwerkt, zoals in dit zadel van Brooks. Heb jij zo'n zadel, dan dien je altijd een kaarszadelpen te nemen. 

De patent zadelpen heeft een geïntegreerde bevestiging waar het zadel op gemonteerd kan worden. Hier is dus geen extra zadelstrop voor nodig. Deze zadels schuif je als het ware in de geleiders van de zadelpen.


Zadelpen voor stadsfietsen


Wil jij wat extra comfort tijdens het fietsen op je stadsfiets? Dan kun je kiezen voor een verende zadelpen. Vooral wanneer je over wat hobbelige wegen of wegen met een slecht wegdek fiets, biedt een verende zadelpen extra comfort.  Het enige nadeel is dat je door de vering enige snelheid verliest.


Sportieve zadelpennen


Voor je racefiets of mountainbike kan er gekozen worden voor een carbon of aluminium zadelpen. Carbon is zeer licht, echter is het iets stijver waardoor het ook kwetsbaarder is. Ben jij opzoek naar comfort? Dan is aluminium een betere keuze. Ben jij een echte snelheidsduivel en telt voor jouw iedere gram? Dan is een carbon zadelpen de juiste keuze voor jou.

Voor de MTB bestaat er ook nog de keuze voor een dropper zadelpen. Met een druk op de knop wordt de hoogte automatisch ingesteld. Hierdoor zit je net iets lager voor een snelle afdaling en heb je snel de juiste hoogte ingesteld voor een steile klim.

Lees meer