Spatborden

Je wilt toch ook schoon en droog op jouw eindbestemming aankomen na een fietsrit? Een spatbord zorgt hiervoor. Spatborden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten te maten. In ons assortiment vind je voor- én achter spatborden voor je stads- of trekkingfiets, maar ook voor de racefiets en mountainbike hebben we spatborden(sets) zodat niet alleen jij, maar ook je fiets schoon blijft.  Waar je of dient te letten bij de aanschaf van spatborden lees je hier!

Welk spatbord is geschikt voor mij?

Je kiest de spatborden aan de hand van je fiets, je fietsstijl en persoonlijke voorkeuren. De conventionele stadsfietsen worden afgeleverd met spatborden maar tegenwoordig zijn retro stadsfietsen ook erg populair, deze worden vaak zonder spatbord afgeleverd.
Aangezien we in Nederland vaak te maken hebben met regen is het wel zo fijn om iets van een spatbord op je fiets te hebben zodat jij niet vol modderspetters op je werk aan komt.

Ook voor de sportieve fietser zijn er diverse spatborden verkrijgbaar.  Ben jij een fanatieke racefietser of mountainbiker dan heb je vast wel eens te maken gehad met opspattend water en modder. Een spatbord biedt uitkomt in zo'n geval. 
Deze spatborden zijn korter, smaller en licht van gewicht zodat ze tijdens het fietsen niet belemmeren. Daarnaast zijn de meeste modellen afneembaar en hoef je ze dus niet permanent te bevestigen aan je sportfiets.

Je hebt de keuze uit spatbordensets, maar ook losse voor- en achterspatborden, ass-savers en zelfs spatlappen beschermingen tegen opspattend vuil.

Welke maat spatbord is geschikt voor mijn fiets? 

Bij aanschaf van een spatbord is het belangrijk is dat je kijkt naar de wielmaat van je fiets (inch), en naar de breedte van je band.
Is jouw band 28mm dan heb je een spatbord nodig met een breedte van tenminste 30mm anders loopt de band vast op het spatbord. Per product staat omschreven voor welke wielmaat deze geschikt is.

Montage van een spatbord

Spatborden voor stadsfietsen worden met spatbordstangen gemonteerd aan de as van het wiel gemonteerd en opgehangen aan het oogje in de brug van je voorvork.
Kijk alvorens het monteren goed of je de juiste maat hebt besteld. 

Spatborden voor mountainbikes maken veelal gebruik van een kliksysteem waarmee je deze snel en eenvoudig aan de zadelpen of aan de voorvork bevestigd. Voordeel hiervan is dat je ze er ook zo weer vanaf hebt gehaald wanneer het zonnetje wel schijnt!

Twijfel je nog steeds welk spatbord geschikt is voor jouw fiets, neem dan contact op met ons. Wij adviseren je graag!Lees meer