Filters:

Prijs
3 140
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type fiets
meer... minder
Geschikt voor
meer... minder
Filter
 

Pedalen

Een fiets kan natuurlijk niet zonder pedalen. Of het nu gaat om een stadsfiets, mountainbike, racefiets of kinderfiets, voor elke fiets zijn verschillende pedalen verkrijgbaar. Voor de stadsfiets zijn platformpedalen het meest geschikt, voor sportieve fietsen zijn er verschillende soorten klikpedalen te krijgen. De meest bekende zijn SPD of SPD-SL klikpedalen. Klikpedalen worden gebruikt in combinatie met speciale fietsschoenen die je vast kunt klikken op het pedaal. Hierdoor heb je meer grip op de pedalen en kun je behalve duwen ook trekken aan het fietspedaal. Wil je weten welke pedalen geschikt zijn voor jou? Lees dan verder.

Het fenomeen klikpedalen 

Wanneer je begint met mountainbiken of racefietsen dan zal je ongetwijfeld te maken krijgen met het fenomeen klikpedalen. Het gebruiken van klikpedalen kan in het begin wat onwennig zijn voor sommige, maar het gebruiken van klikpedalen op je racefiets of mountainbike heeft meerdere voordelen en zorgen uiteindelijk ook voor meer veiligheid en comfort op de fiets. Hoe dat precies zit leggen we je graag uit.

Wanneer je voeten zijn vastgeklikt op de pedalen kun je behalve duwen ook trekken aan je pedaal. Hierdoor kun je op een efficiëntere manier omwentelingen maken en heb je een betere krachtoverdracht. Dit zal uiteindelijk ook resulteren in betere fietsprestaties. 

Buiten een betere krachtoverdracht zorgen klikpedalen er ook voor dat jij jouw fiets beter kunt corrigeren wanneer je op hogere snelheid fietst maar ook je mountainbike kun je bijsturen door aan de pedalen te trekken.

Het uitklikken doe je eenvoudig door je hak naar buiten te draaien. Wanneer je eenmaal gewend bent aan het fietsen met klikpedalen dan wil je niet anders!

Welke klikpedalen?  

Er zijn verschillende soorten kliksystemen verkrijgbaar, de meest voorkomende zijn SPD en SPD-SL. SPD pedalen worden met name gebruikt voor mountainbikes. Deze pedalen zijn werken middels een tweepunt kliksysteem en je kunt aan beide kanten van het pedaal je schoenen inklikken. 

 

Lees meer