Filters:

Prijs
7 40
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Filter
 

Kettingkasten

De kettingkast is het onderdeel van de fiets wat zich rondom de ketting en tandwiel bevindt. Er bestaat een half open en geheel gesloten kettingkast. Een kettingkast beschermt je ketting tegen vuil, regen en modder en voorkomt dat jij tijdens het fietsen met je broek vast komt te zitten in de ketting. Let er bij de aanschaf van een kettingkast goed op dat de kast geschikt is voor het aantal tanden van jouw casette. Bij ons vind je kettingkasten van de topmerken zoals  AxaHesling en Sks.

Halfopen of gesloten kettingkast

De halfopen kettingkast wordt ook wel een kettingscherm genoemd. Deze beschermd slechts de kleding en niet de ketting tegen vuil. De volledig gesloten kettingkast daarentegen beschermd de kleding en de fietsketting.

De juiste maat

Let bij het aanschaffen van een nieuwe kettingkast erop dat je de juiste maat besteld. Dit kun je doen door de lengte en breedte maten te meten. Het is ook mogelijk door slechts een kettingkast met hetzelfde inch van je fiets uit te zoeken. Stel je hebt een 26 inch fiets, dan moet je ook een 26 inch kettingkast aanschaffen. Als laatste is het ook mogelijk door het aantal tandwielen van je ketting te bepalen om hier vervolgens een bijpassende kettingkast uit te zoeken.

Ben je geen handige Harry? Dan raden wij aan om de originele kettingkast aan te schaffen of een gemakkelijke te monteren kettingkast. Meestal kom je dan uit bij een halfopen- of voorzet kast.

Mocht je vragen hebben dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Lees meer