Filters:

Prijs
2 80
Fabrikanten
Kleur
meer... minder
Lengte in mm
meer... minder
Materiaal handvatten
meer... minder
Ergonomisch
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Soort handvat
meer... minder
Filter
 

Standaard handvatten

Goed passende handvatten voor je fiets zijn erg belangrijk, ze zorgen namelijk voor een goede grip waardoor jij volledige controle over het stuur behoudt. Daarnaast bieden de juiste handvaten comfort, en kun je zo tintelende handen en vingers voorkomen. Let bij de aanschaf van handvatten goed op de lengte. Heb jij een fiets waarbij een draai schakelsysteem op de stuurbocht is bevestigd? Hier speciale lang/kort handvatten voor verkrijgbaar. Heb jij vaker last van tintelende vinders, bekijk dan ook ons assortiment ergonomische handvaten. Deze hebben een breder handoppervlak waardoor ze een geoptimaliseerde demping bieden.
Wil je weten hoe je handvatten het beste kunt (de)monteren lees dan snel verder!

Handvaten monteren

Is je fiets toe aan een nieuw setje handvatten? Met de juiste kennis vervang je zelf de handvatten van je fiets in een handomdraai.
Allereerst dien je natuurlijk je oude handvatten te verwijderen. De snelste manier om je oude handvatten te verwijderen is door de los te snijden met een stanleymes, soms kan het materiaal echter zo stug zijn dat kapot snijden geen optie is. 
In dat geval kun je een schroevendraaier tussen het handvat zetten en er een beetje olie of WD40 in spuiten, wanneer je nu aan het handvat draait zal je merken dat deze makkelijker loskomt.

Sommige handvatten zitten geborgen met een inbusbout. Is dit het geval, dan draai je het boutje los en kun je de handvatten er zo vanaf nemen.

Heb je de oude handvatten verwijderd, dan kun je de nieuwe handvatten monteren. Wanneer de handvatten helemaal droog zijn zal het lastig zijn om ze om het stuur te duwen. 
Maak de handvatten daarom nat met - bij voorkeur -  warm water, je zult de handvatten er nu makkelijk overheen kunnen schuiven. Het water verdamp waardoor de grip stevig genoeg zal zijn.

Gebruik voor het monteren géén vet of olie, dit verdamp niet en zal resulteren is een handvat wat los zit of in het ergste geval los kan schieten, en dat wil je natuurlijk niet! 

Lees meer