Filters:

Prijs
5 102
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Diameter stuurpen
meer... minder
Materiaal
meer... minder
Lengte in mm
meer... minder
Type fiets
meer... minder
Verstelbaar
meer... minder
Filter
 

Stuurpen

Een stuurpen zorgt ervoor dat je stuurbocht met het fietsframe verbonden is. Voor elk type fiets heb je andere stuurpen, zowel in materiaal, lengte en vormgeving. Met de juiste stuurpen op jouw fiets kun je de geometrie van je fiets en het stuurgedrag verbeteren. Met een verstelbare stuurpen kun je het stuur van je fiets dichter naar je toe trekken en wat hoger of lager afstellen. Met de juiste stuurpen voor jouw racefiets of mountainbike zorg je ervoor dat jij de juiste houding kunt aannemen en niet overstrekt op je fiets zit. Benieuwd waar je nog meer op dient te letten bij de aanschaf van een stuurpen? Lees dan verder!

Type stuurpen en eigenschappen

Ga je een nieuwe stuurpen aanschaffen, let dan goed op de maatvoering zodat je zeker weet dat de stuurpen past op je stuur. Bij de productomschrijving vind je de diameter van de stuurpen, deze moet overeenkomen met de diameter van je stuur.

Zoals gezegd zijn er voor iedere soort fiets diverse soorten en maten stuurpennen.

Jouw lengte en de lengte framemaat van de fiets bepalen de lengte van de stuurpen. Je wilt een correcte ergonomische houding kunnen aannemen op je fiets, hiervoor kun je eventueel een bikefitting laten uitvoeren zodat je precies weet welke afstand je stuur moet hebben ten opzichte van je zadel. Deze juiste afstand kun je bereiken door gebruik te maken van de juiste lengte stuurpen.

De helling van de stuurpen is afhankelijk van de afstand zadel tot stuurpen. Je kunt de afstand tussen elleboog en top van je hand aangehouden om de meest geschikte stuurpen-zadelverhouding te meten. Wil je deze helling van je stuur kunnen wijzigen koop dan een verstelbare stuurpen.

Lees meer