Filters:

Prijs
3 35
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Filter
 

Fietsstandaard

De meeste fietsen worden afgeleverd met een voor gemonteerde fietsenstandaard maar het komt wel eens voor da je een nieuwe stadaard nodig hebt. Misschien wil je je sportfiets wilt uitrusten met een nieuwe fietsstandaard, of ben je op zoek bent naar een sterkere standaard.

Bij ons vind je standaarden voor stadsfietsen, hybride fietsen, elektrische fietsen, kinderfietsen en mountainbikes maar ook dubbele standaarden die handig zijn voor bijvoorbeeld transportfietsen.
Bekijk de beste fietsstandaarden van de topmerken UrsusSimson en Atran hier.

Welke soorten fietsstandaarden zijn er?

Standaarden komen in verschillende lengtes waardoor deze geschikt zijn voor verschillende fietsen.
De fiets hoort een klein beetje scheef te staan wanneer deze op de standaard staat. In de productspecificaties vind je voor welke maat fiets de standaard is bedoeld.
Er bestaan ook verstelbare standaarden zodat je zelf de juiste lengte in kan stellen die bij je fiets past.

Dubbele standaarden zorgen ervoor dat je fiets rechtop staat wanneer deze geparkeerd is. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor transportfietsen waarin je vaak spullen inlaadt of bijvoorbeeld fietsen met een kinderzitje.
Omdat de fiets rechtop staat kun je makkelijker je boodschappen inladen of je kind in het kinderzitje plaatsen. Denk er wel aan dat je de fiets een beetje op moet tillen wanneer je de dubbele standaard eraf haalt. Dit kan nogal zwaar zijn wanneer er een kinderzitje met kind achterop je fiets zit.

Let bij de aanschaf van een fietsenstandaard op het gewicht wat deze kan dragen. Een elektrische fiets kan aardig wat wegen, hiervoor is een stevige standaard wenselijk. 

Hoe bevestig je een fietsstandaard

De meeste standaarden worden aan de linkerkant van je fiets gemonteerd. Het ligt aan je fietsstandaard op welke plek je deze moet monteren. De meeste standaarden worden bevestigd aan de achtervork of aan een aangelast plaatje dat in het midden van je fiets zit.
Dubbele standaarden worden altijd aan dit plaatje gemonteerd.

Als je een elektrische fiets met een midden motor heeft dan kan deze geen gebruik maken van een dubbele fietsstandaard. In dat geval kun je kiezen voor een standaard die je bevestigd aan de achteras. 

 

Lees meer