Filters:

Prijs
11 88
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
ETRTO
meer... minder
Bandbreedte
meer... minder
Type fiets
meer... minder
Maximale bar
meer... minder
Band type
meer... minder
Inch Maat
meer... minder
Filter
 

Buitenbanden

Bij iedere fiets hoort een goede set buitenbanden. Met de juiste buitenbanden op jouw fiets zorg je voor de perfecte grip, rolweerstand én voorkom je dat je snel lek rijdt. Of het nu gaat om buitenbanden voor je racefiets, mountainbike of een buitenband voor je stadsfiets.
Wij bieden een groot assortiment aan buitenbanden met verschillende profielsoorten, banden met anti lekbescherming en zelfs buitenbanden in een hippe kleur van topmerken als Continental, Schwalbe en Maxxis. Hoe je de juiste band voor jouw fiets kiest lees je hier onder!

Wanneer een nieuwe buitenband?

Of jouw buitenbanden toe zijn aan vervanging kun je zien aan de mate van slijtage op het loopvlak van de band. Slijtage aan je buitenband kan op meerdere manieren ontstaan. Wanneer je vaak met een te lage bandenspanning rijdt dan kunnen er scheurtjes ontstaan aan de zijkant van de band. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt dan zal de band op een natuurlijke manier slijten en bevinden de eerste sporen van slijtage zich boven het loopvlak van de band.
Wanneer je hier te lang mee doorfietst dan zal je zien dat het profiel langzaam verdwijnt, en dat de band i.p.v. een rond, een vierkantig aanzicht krijgt. Is dit het geval, dan ben je echt toe aan een setje nieuwe buitenbanden.

Sommige banden zijn voorzien van een anti-lek laag, de anti-lek laag bestaat uit een ander kleur rubber en wordt lichtbaar naarmate de band afslijt. Is de anti-leklaag zichtbaar dan luidt het advies: banden wisselen!

Wanneer je met een versleten buitenband rond blijft fietsen dan zal je merken dat dit ten kosten gaat van je grip en rolweerstand. Ook zal je sneller en vaker lek rijden wanneer je banden versleten zijn. Het is daarom voor zowel je prestaties als voor je veiligheid beter om je buitenbanden te vervangen wanneer deze versleten zijn.

Hoe lang gaat een buitenband mee? 

Het is lastig om te zeggen hoelang een buitenband mee moet gaan. Uiteraard verschilt dit heel erg per type band, Een band van soepeler rubber zal slijten dan een vand van stugger rubber. 

Daarnaast zijn er nog een aantal externe factoren die bepalend zijn voor de levensduur van een fietsenband bijvoorbeeld de belasting van de band, en de ondergrond waarop gefietst wordt.  Dan is de ondergrond ook nog een hele bepalende factor. Rij je voornamelijk over gladde asfalt wegen dan zullen de banden minder te lijden hebben dan wanneer je over een onverharde grintweg fiets.

Welke maat buitenband?

Lees meer