Filters:

Prijs
6 110
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Max. draaggewicht
meer... minder
Wielmaat Inch
meer... minder
Type fiets
meer... minder
Positie
meer... minder
Bevestiging bagagedrager
meer... minder
Filter
 

Voordragers

Veel kinderfietsen en stadsfietsen worden tegenwoordig standaard geleverd met voordrager, en dat is niet voor niets want een voordrager op je fiets is hardstikke handig én hip! Met een bagagedrager voor op je fiets kun jij je fiets namelijk pimpen met een leuke rieten fietsmandfietskrat of tas. Hiermee vervoer jij al je bagage op een makkelijke én veilige manier. Voordrager zijn verkrijgbaar in verschillende maten en bevestigingsmethoden. Check daarom altijd van te voren of de beoogde voordrager geschikt is voor jouw fiets. Hieronder vertellen wij jou waar je op kunt letten bij de aanschaf van een voordrager.

Welke voordrager is geschikt voor mijn fiets? 

Zoals gezegd komen voordragers in verschillende varianten en maten. Er zijn een aantal kenmerken waarop je kunt letten bij de aanschaf van een voordrager. 

Waar wil je de voordrager voor gebruiken?

Wil jij een fietsmand of fietskrat op je voordrager monteren? Kies dan een voordrager met een breed draagvlak. Heb jij een fietsmand of krat met MIK bevestiging, dan kun je zelfs kiezen voor deze voordrager van Basil met geïntegreerde MIK profielen waarmee je jouw de fietsmand of krat afneembaar maakt.

Wil je gewoon wat extra bagageruimte om bijvoorbeeld fietstassen aan vast te maken of kleine spullen mee te vervoeren, dan kun je kiezen voor een voordrager met een smal draagvlak.

Ga jij op fietsvakantie en wil je fietstassen aan voorvork bevestigen? Ook hier zijn diverse bevestigingssystemen voor verkrijgbaar. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor mountainbikes, racefietsen of trekkingfietsen waarbij het niet mogelijk is om een standaard bagagedrager op te monteren. 

Bevestiging van een voordrager 

De meeste voordragers worden met twee stangetjes aan het voorviel op de as gemonteerd, én aan ofwel het kroonstuk (deze vindt u in het midden van de voorvork),aan het stuur middels stuurhaken, of aan het balhoofd (het gedeelte boven de voorvork waar de stuurstang begint). 

Kijk daarom of deze manier van monteren mogelijk is bij jouw fiets, niet alle fietsen hebben een geschikt kroonstuk, en niet alle sturen zijn geschikt om stuurhaken aan te bevestigen. Daarnaast moet je rekening houden dat je de koplamp mogelijk moet verplaatsen. Gelukkig zijn de meeste voordragers uitgerust met een montageplaatje aan de voorzijde van de drager, waar je de koplamp aan kunt bevestigen.

Wij hebben voordragers in ons assortiment voor fietsen van 20 tot 28 inch, kijk daarom goed of de drager geschikt is voor de grootte van jouw fiets.

Lees meer