Filters:

Prijs
2 9
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Filter
 

Snelbinders

Met snelbinders kun je op een klassieke manier handig, snel en veilig goederen vast te zetten op je fiets. Ideaal om bijvoorbeeld je laptoptas of schooltas mee te vervoeren!. Er zijn twee soorten snelbinders van elkaar te onderscheiden, namelijk vaste en losse snelbinders. Met stevige snelbinders bescherm je niet alleen de goederen die je vervoert, maar ook jezelf en andere weggebruikers, omdat er nooit meer zomaar bagage van je fiets kan vallen!

Naast functionaliteit bieden wij ook geruime keuze uit verschillende uiterlijkheden en materialen van de snelbinders. Van klassieke zwarte rubberen snelbinders tot trendy gekleurde snelbinders van elastaan, je vindt ze allemaal in onze webshop!

Benieuwd welke snelbinder het beste bij jouw fiets past?

Vaste snelbinder vs. spinbinder

Een vaste snelbinder maak je eenvoudig vast aan de achteras van je fiets, en eenmaal bevestigd kan je de snelbinders op je fiets laten zitten.

Een losse snelbinder, ook wel spinbinder genoemd, is aan de uiteindes voorzien van haken, waardoor je de snelbinder volledig los kan halen van de fiets en makkelijk weer kan bevestigen.
Spinbinders zijn in tegenstelling tot vaste snelbinders goed te gebruiken op de voordrager van je fiets.

Waar let je op bij de aanschaf van snelbinders?

Let bij de keuze van de snelbinders goed op de lengte. Deze is meestal aangegeven in de inch-maat van de fiets waar de snelbinders op te gebruiken zijn.
Het is belangrijk dat je de juiste lengte kiest.
Als je snelbinders te los zijn, zullen ze de goederen die je wilt vervoeren minder goed op hun plaats houden.

Ook verouderde snelbinders kunnen in de loop van de tijd wat slapper worden. Om ongelukken te voorkomen kun je de snelbinders dan het beste vervangen.

Als laatste is het handig om te controleren of het gebruik van snelbinders mogelijk is met je fietstassen.
Alhoewel veel (dubbele) fietstassen een uitsparing in het midden hebben waar de snelbinders doorheen kunnen, is dit niet bij alle fietstassen het geval.

Zijn jouw fietstassen niet geschikt om te gebruiken in combinatie met snelbinders, maar wil je wel graag snelbinders op je fiets? Kijk dan ook eens bij ons aanbod aan fietstassen.
Hier vind je stevige, mooie fietstassen die wel verenigbaar zijn met snelbinders!

Lees meer