Bagagedragers

Om je spullen makkelijk en veilig te vervoeren op je fiets, is het essentieel om een goede bagagedrager te hebben. Bagagedragers zijn er in vele soorten en maten. Natuurlijk is er de klassieke achterdrager, maar ook de voordrager is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken.  Ideaal als je veel spullen wil vervoeren, en je fiets krijgt er een stoere uitstraling van. Naast dragers vind je bij ons ook handige accessoires om je drager helemaal compleet te maken, zoals snelbinders, kussentjes en fietskratten.
Zoek je een drager voor je trekking of racefiets? Bekijk dan deze bagagedragers van Topeak.

Wat wil je vervoeren?

Denk voor de aanschaf van een fietsdrager goed na over het doel waarvoor je hem wil gaan gebruiken. Vervoer je vaak zware spullen? Kies dan een drager die een hoge draagcapaciteit heeft. Naast sterkte, is er ook verschil in formaat.
Een smalle drager heeft als voordeel dat deze niet in de weg zit bij het plaatsen van je fiets in een volle fietsenstalling. Een brede drager biedt weer meer stabiliteit en ruimte om je spullen op kwijt te kunnen.

Wil je een fietskrat of fietsmand monteren op de voor- of achterdrager? Dan is het raadzaam om van te voren te controleren of je hier een speciale adapter voor nodig hebt en of de accessoire op de drager past.

Bevestiging van een bagagedrager

Om de bagagedrager goed te kunnen bevestigen, is het belangrijk om te kijken of jouw fiets aan de juiste eisen voldoet om de drager te kunnen monteren. Er zijn verschillende dragers met diverse bevestigingsmethodes mogelijk.

De meeste bagagedragers monteer je op de as van je achterwiel, en op het montageplaatje tussen de achtervork. Hierbij moet je opletten dat de bagagedrager welke je wilt aanschaffen geschikt is voor jouw wielmaat. De inchmaat hiervan kun je terugvinden in de productinformatie. 

Bij een voordrager is het belangrijk om naast de maat, ook in de gaten te houden of je koplamp niet in de weg zit. Soms moet de voorlamp verplaats worden om zodoende de voordrager te kunnen monteren. Omdat een voordrager meestal ook op de vooras vast zit zijn de meeste voordragers niet geschikt voor fietsen met een verende voorvork. Meer hierover lees je op deze pagina.

 

Lees meer