Filters:

Prijs
58 332
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Maat
meer... minder
Geschikt voor
meer... minder
Filter
 

MTB schoenen

Goede mountainbike schoenen zijn een must have als jij graag per mountainbike het bos verkent. Met goede MTB schoenen maak je je rit niet alleen comfortabel en veiliger, goede fietsschoenen verbeteren ook je fietsprestaties. MTB schoenen zijn verkrijgbaar in diverse modellen voor zowel dames als heren. Behalve mountainbikeschoenen vind je bij ons ook trekkingschoenen, en zelfs fietssandalen ontbreken niet in ons assortiment. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste fietsschoenen van o.a. GiroShimanoNorthwave en Lake.
Lees verder voor meer informatie over de verschillende soorten fietsschoenen!

kenmerken mountainbikeschoen 

Mountainbikeschoenen kun je herkennen aan hun stevige zool met grove profielen. Ze zijn wat robuuster dan racefietsschoenen, en de neus en hak van de MTB schoen is verstevigd om de schoen te beschermen tegen steentjes en takken. De meeste mountainbike schoenen zijn geschikt voor het SPD kliksystemen. De schoenplaatjes liggen verzonken in zo zool, zodat deze tijdens het lopen niet belemmeren.

Maak jij geen gebruik van klikpedalen maar fiets je met kooipedalen of platformpedalen? Dan kun je kiezen voor een fietsschoen met een antislip zool. Deze zolen zijn gemaakt van zacht rubber zodat je goede grip hebt op je pedalen en tegelijkertijd de schokken absorbeert.

Type sluiting

Er bestaan verschillende sluitingssystemen voor mountainbikeschoenen zoals klittenband, clickers, een BOA/draaisluiting of een combinatie van deze systemen.

BOA is een draaisluiting die werkt middels een staaldraad die door de schoenen over de wreef loopt. Met een draaiknop kun je de schoen op de millimeter af nauwkeurig afstellen. Deze manier van sluiten geeft een optimale drukverdeling over de wreef.
Waar klittenband naar verloop van tijd wat losser zal gaan zitten, blijft een schoen met een BOA sluiting gefixeerd om je voet zitten.

Klittenbandsluiting is vaak terug te vinden bij de instapmodel fietsschoenen. Het voordeel van klittenbandsluiting is dat je de schoen snel vast of los hebt gemaakt. Ze bieden wel minder ondersteuning aan je voet ten opzichte van race schoenen met een draaisluiting.

Stijfheid van de zool

Net zo als bij wielrenschoenen, verschillen de zolen van MTB schoenen ook erg veel van elkaar. Instapmodel MTB schoenen hebben vaak een nylon zool, deze zijn zachter en soepeler dan zolen waarin carbon is verwerkt. Hoe meer carbon er is verwerkt in de zool, des te stijver de zool en groter de krachtoverdracht op het pedaal is.

Stap jij tijdens het mountainbiken regelmatig af om stukjes te lopen, dan biedt een schoen met een semi flexibele zool meer comfort.

Twijfel je of welke schoenen geschikt zijn voor jou? Neem dan contact op met ons, wij adviseren je graag!

Lees meer