Regenkleding

We hebben in ons land veel te maken met regen en storm, lekker weer valt helaas niet af te dwingen. Maar waar je wel invloed op hebt is de kleding die je draagt tijdens zo'n storm. Veel mensen denken bij een regenpak aan een zweterig en lelijk pak waar je niet in gezien wil worden, maar dat is al lang verleden tijd! Op onze website vind je regenkleding voor weer en wind, die niet alleen comfortabel zit, maar er ook nog eens modieus uitziet. Of je nou op de fiets naar school of werk gaat, of dat je fanatiek gaat trainen, er is voor ieder wat wils in ons brede assortiment regenkleding!

Belangrijke kenmerken regenkleding

Goede kwaliteit is van groot belang bij regenkleding. Regenjassen en regenbroeken van mindere kwaliteit houden vaak wel de regen tegen, maar ook de transpiratie en warmte die vrijkomt tijdens het fietsen. Hierdoor zal je huid evengoed klam en vochtig aan gaan voelen. 

De regenkleding in ons assortiment is van hoogwaardige kwaliteit, en heeft goede ademende eigenschappen. Dit houdt in dat je goed beschermt bent tegen regen en wind, maar dat de warmte en vocht van je lichaam wel naar buiten kan. Zo kom je altijd lekker droog aan op de plaats van bestemming!

Bij de aanschaf van regenkleding kun je kijken naar de waterkolom, dit is de hoeveelheid water in millimeters die een stof per vierkante centimeter kan hebben voordat het lekt.

Waterkolom 

0 mm: niet waterdicht.
0 - 1.000 mm: waterafstotend, maar niet waterdicht. Prima voor een licht buitje, maar niet stortbui-proof.
1.000 mm - 5.000 mm: waterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen hoge waterdruk. Als de druk toeneemt, bijvoorbeeld tijdens het zitten, is de kans op lekken groot.
5.000 mm - 15.000 mm: compleet waterdicht al komt het met bakken uit de lucht. Daarnaast bestand tegen veel vormen van druk. Als de waterdruk erg hoog wordt, bijvoorbeeld bij langdurig zitten of bij het dragen van een zware rugzak, ontstaat er mogelijk wat lekkage.
15.000 mm - 30.000 mm: compleet waterdicht, zelfs onder extreme waterdruk. Het blijft zelfs waterdicht bij (ondiepe) onderdompeling.

Soorten regenkleding

Ben je op zoek naar stijlvolle regenjas die je met trots naar je werk kan dragen? Kijk dan eens naar onze regenkleding van het merk Dolfing, Nederlandse kwaliteitsproducten die esthetisch zeer verantwoord zijn. Voor sportieve fietsers is de regenkleding van BBB uitermate geschikt. Kwalitatief hoog, en super functioneel. Deze regenjacks zijn gemaakt van licht ademend materiaal en zijn zeer compact op te bergen, zodat je altijd je regenkleding mee kan nemen en voorbereid bent op elke regenbui.

En wat dacht je van regenoverschoenen. Met een overschoen blijven je voeten droog tijdens regenachtige fietsritten. Op deze manier verliezen je voeten minder warmte en zal het fietsen een stuk aangenamer en comfortabeler voelen.

Kortom, met onze regenkleding ga je de volgende keer dat je gaat fietsen misschien nog wel hopen op een bui!

 

 

Lees meer