Filters:

Prijs
20 58
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Maat
meer... minder
Filter
 

Overschoen

Met de juiste overschoen heb jij geen reden meer om je fiets in de winter binnen te laten staan. Wanneer de temperatuur beneden de 10 graden zakt kan een dunne overschoen al comfort bieden, zeker wanneer je graag langere ritten maakt kunnen je voeten koud worden door de langsrazende wind. Onze overschoenen beschermen je voeten niet alleen tegen koud, maar ook tegen regen en opspattend water.
Zakt de temperatuur tot rond het vriespunt? Dan hebben we overschoenen met thermische eigenschappen zodat je voeten lekker warm blijven. Benieuwd welke overschoen geschikt is voor jou? Lees dan verder!

Welke overschoen is geschikt voor mij?

Overschoenen komen in vele soorten en maten. Zo heb je overschoenen die uitermate geschikt zijn voor regenachtige dagen maar ook thermo winteroverschoenen die tijdens extreme kou extra goed isoleren.

Hoewel de verschillen tussen de overschoenen met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn, zijn er wel degelijk een aantal details waar je op kunt letten zodat jij de juiste overschoen aanschaft passend bij jouw fietsprofiel.

Ben je veelal op de mountainbike onderweg? Dan is het verstandig om een overschoen te kiezen die een verstevigde neus en hak heeft.  Omdat je tijdens het mountainbiken meer te maken krijgt met modder en opspattend water, is een overschoen meteen hogere waterdichtheid daarom een goede keuze.

Ben jij die fanatieke wielrenner? Dan zal je eerder meer te maken krijgen met gure wind.
Hier bieden thermische overschoenen uitkomt. Dit zijn de overschoenen die van binnen zijn voorzien van een fleece laagje, deze houden de warme lucht vast en hebben zodoende een isolerende werking.

Bij welke temperatuur draag je een overschoen? 

Het jij je oog laten vallen op regenoverschoenen?
Deze kun je eigenlijk altijd dragen wanneer het regent. Het hebben van natte voeten tijdens het fietsen is immers nooit comfortabel.
Regenschoenen zijn namelijk ontworpen om je voeten droog te houden maar zullen minder comfort bieden qua warmte.

Bij temperaturen beneden de 6 graden is het verstandig om thermische overschoenen te dragen.

Met de BBB Freeze overschoenen zal je geen koude voeten meer hebben. Deze overschoenen zijn speciaal ontworpen om je de beste bescherming tegen de kou te geven.
Een iets minder zware overschoen, maar eentje die ook zeker zijn mannetje staat in koud en nat weer is de BBB overschoen Ultrawear.

In principe zou je tot een temperatuur van zo'n 10 graden comfort kunnen halen uit dragen van een overschoen. Zeker wanneer het flink waait is het prettig om deze extra bescherming te hebben.

In onze productomschrijving zie jij in een oogopslag in hoeverre de overschoen bescherming bied tegen kou en regen.

Welke maat overschoen moet ik nemen? 

Hoewel overschoenen overeen komen met de schoengrootte, adviseren wij altijd om een maat groter dan je fietsschoen te bestellen. 

Lees meer