Overschoenen

Ben jij die bikkel die er ook in de regen of kou met de fiets op uit trekt? Dan zijn overschoenen zeker niet te missen fietskleding collectie! Waar anderen thuis voor de kachel blijven zitten, trek jij deze overschoenen over je fietsschoenen aan, zodat je voeten warm en droog blijven. Welke overschoenen zijn voor jou het meest geschikt? Je leest het hier!

Wat is een overschoen?

De naam zegt het al, overschoenen zijn bedoeld als extra laag om over je reguliere (fiets)schoenen heen te trekken.
Deze laag zorgt ervoor dat er geen water of regen je schoen binnen loopt, en je voeten beschermd worden tegen de (koude) wind en zodoende de warmte dus behouden blijft. 
Hierdoor kun jij je focussen op het fietsen, zonder dat het fietsplezier wordt belemmerd doordat je koude voeten hebt.

Welke overschoen is geschikt voor mij?

Overschoenen komen in vele soorten en maten. Zo heb je overschoenen die uitermate geschikt zijn voor regenachtige dagen maar ook thermo winteroverschoenen die tijdens extreme kou extra goed isoleren.

Hoewel de verschillen tussen de overschoenen met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn, zijn er wel degelijk een aantal details waar je op kunt letten zodat jij de juiste overschoen aanschaft passend bij jouw fietsprofiel.

Ben je veelal op de mountainbike onderweg? Dan is het verstandig om een overschoen te kiezen die een verstevigde neus en hak heeft.  Omdat je tijdens het mountainbiken meer te maken krijgt met modder en opspattend water, is een overschoen meteen hogere waterdichtheid daarom een goede keuze.

Ben jij die fanatieke wielrenner? Dan zal je eerder meer te maken krijgen met gure wind.
Hier bieden thermische overschoenen uitkomt. Dit zijn de overschoenen die van binnen zijn voorzien van een fleece laagje, deze houden de warme lucht vast en hebben zodoende een isolerende werking.

Bij welke temperatuur draag je een overschoen? 

Heb jij je oog laten vallen op regenoverschoenen?
Deze kun je eigenlijk altijd dragen wanneer het regent. Het hebben van natte voeten tijdens het fietsen is immers nooit comfortabel.
Regenschoenen zijn namelijk ontworpen om je voeten droog te houden maar zullen minder comfort bieden qua warmte.

Bij temperaturen beneden de 6 graden is het verstandig om thermische overschoenen te dragen.

Met de BBB Freeze overschoenen zal je geen koude voeten meer hebben. Deze overschoenen zijn speciaal ontworpen om je de beste bescherming tegen de kou te geven.
Een iets minder zware overschoen, maar eentje die ook zeker zijn mannetje staat in koud en nat weer is de BBB overschoen Ultrawear.

In principe zou je tot een temperatuur van zo'n 10 graden comfort kunnen halen uit dragen van een overschoen. Zeker wanneer het flink waait is het prettig om deze extra bescherming te hebben.

In onze productomschrijving zie jij in een oogopslag in hoeverre de overschoen bescherming bied tegen kou en regen.

Welke maat overschoen moet ik nemen? 

Hoewel overschoenen overeen komen met de schoengrootte, adviseren wij altijd om een maat groter dan je fietsschoen te bestellen. Lees meer