Filters:

Prijs
9 61
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Maat
meer... minder
Fietskleding
meer... minder
Type handschoen
meer... minder
Filter
 

Fietshandschoenen

Fietshandschoenen zijn voor elke wielrenner en mountainbiker natuurlijk een vast onderdeel van de outfit.
Ze beschermen de handen bij een val maar ook tegen opvliegende steentjes en laaghangende takken. Naast een beschermende functie zorgen fietshandschoenen ook voor veel comfort tijdens het fietsen. Een goede fietshandschoen is namelijk voorzien van schokdempend materiaal. Zo voorkom je tintelende of dove (slapende) handen tijdens het fietsen.

De materialen van onze fietshandschoenen zorgen voor een perfecte grip op het stuur, en gelijktijdig een soepele bewegingsvrijheid zodat je razendsnel kan schakelen en remmen.

In ons uitgebreide assortiment aan fietshandschoenen vind je de beste merken op dit gebied voor zowel dames als heren. Zoals BBB voor de perfecte racefiets handschoenen en Ergon voor zeer ergonomisch verantwoorde MTB handschoenen.

Mountainbike versus racefiets handschoen

Allereerst is het handig om te weten dat er verschil zit tussen MTB handschoenen en racefiets handschoenen.

Bij racefietshandschoenen is aerodynamica van belang. Door zo weinig mogelijk luchtweerstand te hebben, raast de wind langs je af en ga je nog sneller.

Omdat je op een wielrenfiets veel in dezelfde houding zit, bieden wielerhandschoenen precies op de drukplekken een padding die schokken en trillingen dempt. Hiermee kun je pijnlijke of dove handen voorkomen.
Daarnaast beschermen handschoenen natuurlijk ook bij een val, mocht het zover komen.
Nog een voordeel van het dragen van fietshandschoenen,  in de winter houden ze je handen warm en in de zomer ventileren ze juist.
Er zijn ook waterdichte handschoenen die specifiek zijn ontworpen voor slecht weer.

Op de mountainbike is bewegingsvrijheid voor je handen essentieel. Bij verschillende handelingen pak je je stuur anders vast.
Daarom is het belangrijk dat je mtb handschoenen soepel genoeg zijn om snel van houding te kunnen wisselen.

Maar goede bescherming en degelijke kwaliteit is bij deze handschoenen minstens net zo belangrijk, want je wil natuurlijk niet dat bij de eerste tak die je raakt meteen je handschoen kapot scheurt. Een goede demping is onmisbaar als je op ruige terreinen fietst, deze mag niet te dik zijn, want dan verlies je het gevoel van je stuur.

Handschoenen met of zonder vingers

Twijfel je of je handschoenen met of zonder vingers wil kopen, denk dan goed na over waarvoor je de handschoenen gaat gebruiken.

Bij wielrenhandschoenen is de belangrijkste factor de temperatuur. Wil je fietsen bij hogere temperaturen dan zijn handschoenen zonder vingers het prettigst, bij lagere temperaturen in de winter kies je voor handschoenen met vingers.

Bij mountainbike handschoenen is het handig om altijd te kiezen voor handschoenen met vingers. Dit, omdat je je vingers dan altijd goed beschermt tegen steentjes en takken die tegen je handen komen. Vooral in de zomer kunnen takken venijnige striemen op je vingers achterlaten, doordat de huid bij warmte zachter en dunner is.

Al onze fietshandschoenen hebben een hoog ademend vermogen. Hierdoor wordt de warmte van je handen goed gereguleerd en worden je handen niet nat van het zweet. Vooral bij langere fietsritten voorkomt dit irritatie en kan je volop genieten van je fietsavonturen!

In de winter houden ze je handen warm en in de zomer ventileren ze juist. Er zijn ook waterdichte handschoenen die specifiek zijn ontworpen voor slecht weer.

Lees meer