Filters:

Prijs
13 110
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Maat
meer... minder
Fietskleding
meer... minder
Filter
 

Fietsshirts

Een goed fietsshirt is een belangrijk onderdeel van je fietsoutfit, en levert vele voordelen op. De aerodynamische, vochtregulerende en ademende eigenschappen maken je rit comfortabeler en zullen je prestaties verhogen! Bij de meeste wielrenshirts is het rugpand extra lang, zodat je rug bedekt blijft als je voorover buigt. Onderaan het rugpand vind je vaak steekzakken. Hier kan je handige fietsaccessoires in bewaren waar je tijdens het fietsen makkelijk bij kunt. In onze webshop vind je fietsshirts voor zowel dames als heren, van de bekende merken BBB en XLC. Deze merken combineren hoogwaardige kwaliteit en comfort met strakke en moderne designs.

De pasvorm van een fietsshirt

De pasvorm is erg belangrijk bij een fietsshirt, omdat het aerodynamische design zijn functie verliest als het shirt niet goed op het lichaam aansluit. Daarom is er bij fietsshirts ook onderscheid tussen dames modellen en heren modellen die perfect de contouren van het mannen- of vrouwenlichaam volgen. Het dragen van de juiste maat is natuurlijk bepalend voor een goede pasvorm.

Het materiaal 

De fietsshirts uit onze collectie zijn gemaakt van lichte en soepele materialen die veel comfort bieden. De vochtregulerende en ademende eigenschappen, zorgen ervoor dat je lichaam droog blijft en niet klam gaat aanvoelen tijdens het fietsen. Doordat de stof veel dunner is dan normaal T-shirt stof, droogt het ook veel sneller dan een normaal T-shirt. Dit is goed voor de temperatuurregulatie.

De souplesse van het materiaal creëert veel bewegingsvrijheid. In welke houding je ook zit, het knelt nergens af.

In veel van onze fietsshirts vind je antislibmateriaal in de zoom en de mouwen. Dit voorkomt opkruipen en houdt het shirt perfect op zijn plek.

Het design

Ook de designs van de fietsshirts zijn slim en doordacht. Naast modieuze kleuren en prints, kun je ook kiezen uit lange mouwen of korte mouwen.
Met lange mouwen ben je wat beter beschermt tegen kou, maar ook bijvoorbeeld tegen straling van de zon. Korte mouwen zijn natuurlijk lekker luchtig bij warm weer. Als je met flinke kou gaat fietsen is het ook bij een fietsshirt met lange mouwen wel aan te raden om er een fietsjack over aan te trekken.

Dan heb je ook nog keuze uit een shirt met of zonder rits. Een rits geeft meer ventilatie, en maakt het extra eenvoudig om je shirt aan en uit te trekken!

Fietsshirts met korte mouwen zijn goed te combineren met armwarmers. Deze zijn ideaal wanneer de temperatuur in de ochtend nog wat lager is, maar gedurende je rit oploopt. Deze zijn snel aan en uit te trekken en berg je gemakkelijk op achter in je fietsshirt of fietsjack.

Lees meer