Filters:

Prijs
52 139
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Maat
meer... minder
Fietskleding
meer... minder
Filter
 

Fietsjacks

Goede fietskleding draagt bij aan een fijnere fietstocht. Een fietsjack kan dan ook niet ontbreken in ons Nederland, waar het weer erg onvoorspelbaar kan zijn. We hebben keuze tussen verschillende fietsjassen en windjacks voor zowel dames als heren. Ben je opzoek naar een windjack en wil je tegelijkertijd opvallen in het verkeer? Bekijk dan onze jassen van Raceviz, dankzij hun felle neon kleur wordt jij zeker niet over het hoofd gezien. Kouder weer op komst? Dan is de controlshield van BBB een goede keuze.
Wil jij meer te weten komen over de eigenschappen van onze fietsjassen? Lees dan verder!

Een jas kan verschillende eigenschappen hebben: waterdicht, winddicht, thermisch, maar wanneer kun je welke functie het beste gebruiken?
We leggen het voor je uit.

Waterdicht 

Tijdens een fietstocht kan er af en toe een bui vallen, een waterdicht fietsjack helpt je dan om droog te blijven onder de jas.
Je kunt dus maar beter goed voorbereid zijn. Regenjassen voor het fietsen zijn vaak op te vouwen tot een klein compact pakketje wat je achter in je fietstrui kunt meenemen.
Let bij de aanschaf van een regenjack goed op de waterkolom. Deze geeft aan hoeveel water druk het stof per cm2 kan verdragen. Hoe hoger de waterkolom, hoe beter de stof bestand is tegen water.

Windblocker

Een windjack, - ook wel windblocker genoemd -  is erg prettig om de soms ‘koude wind’ buiten te houden. Wanneer je het tijdens het fietsen koud hebt, krijg je het vaak niet meer warm. Die snijdende wind kan je dus tegenhouden met een fietsjack die winddicht is. Zo houd je de kou buiten en de warmte binnen. 

Thermojas

Is het echt koud en wil je toch gaan fietsen, kies dan voor een fietsjas met thermische kwaliteiten. Een thermo fietsjack is isoleren, wind- en waterafstotend. Zo blijf je lekker warm en kun je in de koude dagen of vroege ochtenden toch de fiets op. Als je dan ook nog een thermoshirt draagt, kun je de hele winter door blijven fietsen.

Tot slot, het is dus altijd handig om goed voorbereid op pad te gaan. Dus weersvoorspellingen checken, en indien nodig een geschikte fietsjas meenemen. Voor elk seizoen zijn er fietsjassen te krijgen. Of het nu gaat om de winterkou, de regenmaanden in de herfst, of het wisselvallige weer in het voorjaar.
Nu alleen nog de juiste maat selecteren en je hebt geen excuus meer om binnen te blijven zitten!

Lees meer