Filters:

Prijs
34 400
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Helmmaat
0 cm 65 cm
Model helm
meer... minder
MIPS
meer... minder
Filter
 

Racefiets helmen

Een racefietshelm is een van de belangrijkste onderdelen van jouw fietsoutfit. Of je nu een beginnend fietser bent, of een ervaren wielrenner. Een goede racefietshelm maakt jouw outfit compleet en zorgt daarnaast dat jouw hoofd beschermd is. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan dames en heren racefiets helmen van top merken zoals Abus, Lazer, Giro, en BBB.
Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietshelm? Lees dan verder!

Kenmerken van een racefietshelm?

Een racefietshelm is te herkennen slanke en aerodynamische vorm. Daarnaast is een racefietshelm nagenoeg altijd vizierloos. Daar waar een mountainbikehelm juist een vizier heeft om je gezicht te beschermen tegen takken en modder, ontbreekt deze bij de racefietshelm om zodoende zo min mogelijk weerstand te creëren.

Een goede wielrenhelm is voorzien van ventilatiekanalen zodat je hoofd goed kan koelen tijdens het fietsen. Hoe meer ventilatiekanalen de helm heeft, hoe duurder deze vaak is. Dit heeft te maken met het feit dat de helm met minder materiaal evengoed een optimale veiligheid moet kunnen garanderen. Om dit te kunnen ontwikkelen kost veel tijd en behoeft speciale productietechnieken. Deze helmen zijn vaak ook licht van gewicht en bieden optimale comfort wanneer jij meerdere uren op de fiets zit.

Al onze wielrenhelmen zijn voorzien van een verstelsysteem, zodoende kun je de helm wat strakker of losser draaien gedurende je fietsrit. Een zachte padding aan de binnenzijde van de helm zorgen ervoor dat de helm op drukpunten niet gaat irriteren.

Ben jij een beginnend fietser dan kun je natuurlijk prima een instapmodel helm aanschaffen. Een goede keuze fietshelm voor de beginnende wielrenner is de Abus Macator of de Lazer Compact.  Deze helmen bieden voldoende veiligheid en tevens voldoende comfort voor kortere ritten.

Ben je een ervaren fietser en kan het jouw niet hard en ver genoeg gaan?  Dan is de Abus Airbreaker een absolute aanwinst. Deze helm is super licht van gewicht en biedt maximale ventilatie. Je vergeet bijna dat je een helm draag!

Uiteraard voldoen alle helmen aan de gestelde veiligheidsnormen, dus of je nu een instapmodel helm of een duurdere lichtgewicht helm koopt, betreft veiligheid voldoen de allemaal aan de veiligheidseisen.

Welke maat fietshelm heb je nodig?

Behalve dat een fietshelm je hoofd moet beschermen, moet de helm ook comfortabel voelen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste maat helm aanschaf. Daarvoor geldt wederom; meten is weten!

Met een meetlint kun je de omtrek van je hoofd meten, dit doe je door het meetlint ongeveer twee centimeter boven je wenkbrauw over en het breedste gedeelte van je achterhoofd te trekken. Je weet nu wat je hoofdomtrek is en kunt hier de juiste maat helm bij zoeken.

Zit jouw maat precies op de grens van een maatvoering?
Dan adviseren wij altijd om de ruimere te kiezen. Een te strakke helm zal namelijk gaan knellen en hoofdpijn veroorzaken. Met een ruimer model heb je de mogelijkheid om een petje of mutsje onder de helm te dragen. Niet alleen erg comfortabel wanneer het wat kouder is, maar ook ideaal om te voorkomen dat vliegen en andere insectjes je helm in vliegen.

Lees meer