Filters:

Prijs
20 220
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Helmmaat
0 cm 65 cm
Model helm
meer... minder
MIPS
meer... minder
Filter
 

MTB helmen

Cross jij graag door de bossen met je mountainbike of gravelbike? Dan is een goede mountainbikehelm een absolute must have.
Iedereen die geregeld over de singletracks vliegt, weet dat een ongeluk in een klein hoekje, of betergezegd bocht zit.
Een goede mountainbikehelm beschermt de kwetsbare delen van je hoofd en zorgt ervoor dat je nog zelfverzekerder die afdaling in knalt.

Tegenwoordig zijn mountainbikehelmen licht van gewicht en goed geventileerd waardoor de helm niet als een belemmering aanvoelt.

Wij hebben een uitgebreide collectie sportieve helmen in strakke designs voor dames en heren, van topmerken zoals Abus, GiroLazer en Alpina Sports. Ben je opzoek naar een mountainbikehelm voor je kind? Deze vind je hier.

Welke mountainbike helm is geschikt voor mij?

Mountainbikehelmen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.
Voor tochten over grof terrein en verharde wegen hebben we cross country modellen, deze helmen bestaan uit een halve schaal en beschermen vooral de bovenkant van je hoofd.

Ben jij veel op de singletracks en het wat ruwere terrein te vinden? Dan is een tail/enduro helm geschikt voor jou.
Deze helm heeft een diepere achter- en zijkant waardoor je hoofd en nek wat beter beschermd is.
Daarnaast zijn deze helmen uitgerust met een vizier, zodat je gezicht ook beschermd is tegen laaghangende takken, modder en zonlicht.

Een MTB helm is licht van gewicht, zit comfortabel, en door de openingen in de helm ontstaat er een goede ventilatie.
De meeste mountainbikehelmen zijn uitgerust met een insectengaas zodat je geen last hebt van vliegjes of andere insecten je je helm invliegen. De uitneembare wasbare paddings zorgen voor een maximaal draagcomfort

Wel of geen MIPS?

MIPS staat voor ‘Multi-directional impact protection system’.
Kort gezegd wilt dit zeggen dat er zich in een helm met MIPS, een kunststof binnenschaal bevindt die afzonderlijk van de buitenschaal kan draaien. Wanneer je ten val komt gebeurt dit meestal in een roterende beweging.
Dankzij het MIPS systeem is het niet jouw hoofd, maar de buitenschaal van de helm die de zijwaartse klap opvangt.
Meer informatie over MIPS lees je hier.

Wanneer moet je een MTB helm vervangen?

Onder de schaal van je helm zit een absorptielaag die bij een val de klap opvangt. Wanneer je een harde val maakt waarbij de helm de impact van de klap opvangt kun je de helm afschrijven. Deze beschadiging is niet met het blote oog waarneembaar, maar door kleine interne scheurtjes zal een tweede klap nooit zo goed kunnen worden opvangen. Neem na een val dus vooral geen risico en schaf een nieuwe helm aan.

Kom jij doorgaans ongeschonden van de fiets af, dan wordt aangeraden een fietshelm tussen de 3 en 5 jaar vervangen. Tijdens gebruik wordt de helm blootgesteld aan UV-licht die er langzaam voor zorgt dat er luchtbellen in het materiaal ontstaan. Hierdoor wordt het materiaal zwakker en zal het een goede klap minder goed kunnen opvangen.
Dit tijdsbestek geldt vanaf het moment dat je de helm daadwerkelijk draagt, en niet vanaf de productiedatum van de helm.

Hoe bepaal je de maat van je helm?

Om de juiste maat te bepalen voor je helm kun je het onderstaande stappenplan hanteren.
Pak een meetlint.
Meet de omtrek van je hoofd. Plaats het meetlint 2.5 cm boven de wenkbrauwen.
Bekijk de helm maat bij de bijbehorende omtrek in centimeters.

Lees meer