Fietshelmen

Een goede fietshelm is een van de belangrijkste accessoires om te dragen wanneer je op de fiets stapt. Of je nu graag op de racefiets zit, of een stuk gaat crossen door het bos, een goede fietshelm is een must!

In het dagelijks verkeer wordt de fietshelm ook een steeds meer gezien fenomeen. En dat is niet zo vreemd, want studies hebben uitgewezen dat het dragen van een goede fietshelm, de kans op hoofdletsel bij een ongeval met 65% vermindert. 

Des te meer reden om voor jezelf én voor je kinderen te kiezen voor een goede fietshelm, zodat je veilig de weg op kunt.
De fietsen worden immers steeds sneller en de wegen drukker! Voor speed pedelec fietsers is het dragen van een speciale speed pedelec helm zelfs verplicht. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fietshelm?

Belangrijk aan een fietshelm is dat deze goed past, dit wil zeggen dat hij zowel aan de voor- als achterkant van je hoofd goed aansluit, en de kwetsbare delen van je hoofd goed bedekt.
Meet daarom eerst je hoofdomtrek om zo de juiste maat te bepalen. Hoe je op de juiste manier je hoofdomtrek meet, lees je hier.

In principe zit er geen verschil tussen een fietshelm voor dames of een fietshelm voor heren.

Naast de pasvorm van de helm, kun je kiezen uit verschillende kenmerken die jou extra comfort bieden, zoals het aantal ventilatiekanalen, een extra binnenvoering, het gewicht van de helm en de aerodynamica.

Bedenk van tevoren dus goed wat voor jou van belang is.

Zit je veel op de racefiets? Dan is het prettig om een fietshelm aan te schaffen die jou zo min mogelijk belemmert tijdens het wielrennen. Dat wil zeggen een lichte fietshelm zonder vizier.

Ben jij een fervent mountainbiker? Dan kies je voor een helm mét vizier.
Deze beschermt je gezicht tegen takken en opspattend vuil wanneer jij door het bos heen knalt.
Wanneer je een bril draagt dan is het raadzaam om deze op te houden tijdens het passen van de helm.

Voor een kinderhelm heb je de keuze uit fel gekleurde kinderhelmen in leuke designs. Zo vergroot je de kans dat je kind de fietshelm ook wil dragen, én een gekleurde felle kinderhelm valt goed op in het verkeer!
Last but not least:  Let erop dat een helm voldoet aan de Europese veiligheidsnorm CE voor fietshelmen.
Voor volwassenen betreft dit norm EN1078. Alle helmen die Cycledeal verkoopt voldoen aan deze gestelde norm.

MIPS wat is dat nou precies?

MIPS, je bent deze term waarschijnlijk al vaker tegengekomen in je zoektocht naar een geschikte fietshelm.
Maar wat betekent MIPS nu eigenlijk?

MIPS staat voor
Multi-directional Impact Protection System. Kort gezegd wilt dit zeggen dat er zich in een helm met MIPS, een kunststof binnenschaal bevindt die afzonderlijk van de buitenschaal kan draaien.
Wanneer je ten val komt gebeurt dit meestal in een roterende beweging. Dankzij het MIPS systeem is het niet jouw hoofd, maar de buitenschaal van de helm die de zijwaartse klap opvangt.
Meer informatie over MIPS lees je hier.

Racefiets helmen

Wat zijn de voordelen van een racefietshelm, en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een racefiets helm? Je leest het hier.

mountainbike helmen

Ga jij er het liefst met je mountainbike of gravelbike op uit? Dan hebben wij ook de juiste mountainbikehelm voor jou. Waar je op dient te letten bij het aanschaffen van een mountainbikehelm lees je hier.

Stadsfiets helmen

Er zijn een hoop stadsfiets- of cityhelmen verkrijgbaar. Deze productgroep heeft de afgelopen jaren een grote sprong gemaakt op het gebied van innovatie en design. Wat onderscheidt de stadshelmen van elkaar en welke cityhelm is geschikt voor jou? Je leest het hier.

Lees meer