Filters:

Prijs
12 144
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type lens
meer... minder
Extra Lenzen
meer... minder
Filter
 

Fietsbrillen

Een fietsbril is een onmisbaar onderdeel van je wieler- of mountainbike-outfit. Een goede fietsbril verbetert je zicht aanzienlijk, waardoor je minder snel vermoeide ogen krijgt en extra alert bent op alles wat er om je heen gebeurt. Ook je concentratievermogen wordt verhoogd door het dragen van een kwalitatieve fietsbril.

Een goede racefietsbril of sportbril beschermt je ogen tegen schadelijke UV-straling, maar ook worden je ogen ook beschermd tegen rondvliegende insecten of opspattende modder of steentjes.

In ons assortiment vindt je de populairste fietsbrillen van onder andere BBBAlpina Eyewear en Tifosi.

Wil jij alles weten over de monturen en lenzensoorten van onze verschillende fietsbrillen? Lees dan snel verder.

Welk type lens?

Zoveel wensen, zoveel lenzen.
Wanneer je opzoek gaat naar een geschikte fietsbril zal je te maken krijgen met verschillende lenstypes. 

Je kunt kiezen voor een fietsbril met verwisselbare lenzen, vaak word er een setje met 2 extra lenzen meegeleverd.
Een standaard of gecoate lens, een contrast lens en een transparante lens.

Wanneer de zon fel is gebruik je een donkere lens die het licht gemakkelijk kan wegfilteren. Is de zon minder fel dan gebruik je een lichtere lens zodat je wel goed zicht blijft behouden. 
De transparante lens gebruik je om je ogen te beschermen tegen modder, opspattend vuil en steentjes.

De lenzen zijn over het algemeen snel en gemakkelijk te verwisselen en kan dus uitkomst bieden wanneer je vaak onder verschillende weersomstandigheden fietst.
Wil jij je kostbare tijd niet verspillen aan het wisselen van lenzen tijdens je fietsrit, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden.

De polariserende lens
Een lens met een polarisatiefilter neemt schitteringen weg die ontstaan van reflecterende oppervlaktes, zoals water op het wegdek. Ze beschermen 100% tegen UVA en UVB straling en zorgen voor een beter onderscheid tussen kleuren.
Deze lenstypes zorgen voor minder vermoeide ogen, een duidelijker gezichtsveld en zal zo bijdragen aan het verhogen van je prestaties.

De fotochromatische lens
De meer bekendere term hiervoor zijn mee-kleurende lenzen. Hoe donkerder het wordt, hoe meer licht hij doorlaat en omgekeerd. De lens past zich continu aan zodat je altijd de optimale lichtdoorlating hebt voor een perfect zicht.

Dit lenstype is bij zowel het mountainbiken, gravelbiken als het wielrennen erg gewild. Omdat je tijdens het fietsen veel te maken kunt hebben tijdens verschillende weersomstandigheden is het praktisch dat de lens zichzelf aanpast en je niet continue van lens hoeft te wisselen. 

Rij je het bos in, waar het een stuk donkerder kan zijn, worden de lenzen vanzelf licht. Kom je het bos weer uit, dan kan je normaal flink verblind raken door de plotselinge felle zon, maar met deze lenzen ben je meteen beschermt.
Ze laten direct minder licht door, zodat je altijd goed zicht op de weg blijft houden.

De Contrast lens
Een contrast lens verhoogt zoals de naam al doet vermoeden, het contrast in je zichtveld. Deze glazen zijn te herkennen aan hun gele/oranje kleur. Contrastlenzen filteren veel blauw licht uit, zodoende ontstaat er een verbeterd contrastzicht. Dit type lens kun je het beste gebruiken wanneer het regent of mistig is.

Coating
Deze lenzen hebben geen specifieke kwaliteiten zoals bovenstaande ze beschermen je alleen wat beter tegen de zon dan de standaard lenzen. Vaak hebben deze lenzen ook een wat chiquere en modieuze look.

Standaard lens
D
eze lens beschermt je tegen UV-straling. Dat is het voornamelijk. Deze lenzen zul je vaak in de basic brillen met een basis uiterlijk zien.

Het montuur 

Behalve dat er verschil zit in het soort lens, is er ook onderscheid te maken in het montuur van de fietsbril.
We onderscheiden drie soorten verschillende monturen:

  • Frameless - De lens van de bril hebben geen montuur, de pootjes van de bril zitten vast aan de lens,
  • Half frame - De lens is half omrand door het frame namelijk aan de bovenzijde,
  • Full frame - De lens is volledig omlijst met het frame.


Elk montuursoort heeft zijn eigen voor en nadelen.
Een bril zonder montuur is bijvoorbeeld erg licht van gewicht en je hebt geen rand in je zichtveld, wel is deze bril iets kwetsbaarder dan een bril met half- of volledig montuur.
Een full frame montuur ziet er vaak stijlvol uit, de lenzen van deze bril zijn echter zelden verwisselbaar.

Het is dus erg persoonlijk waar je voorkeur naar uit gaat.

Brildragers

Als je in het dagelijks leven een bril draagt, kan je kiezen voor een bril die hier speciaal geschikt voor is.
Deze brillen zijn namelijk geschikt om bij de opticien op sterkte te laten slijpen. Sommige brillen hebben een extra inzetstuk nodig waar lenzen ingezet kunnen worden. Brillen die niet geschikt zijn voor brildragers, kunnen niet op sterkte geslepen worden.

Lees meer