Filters:

Prijs
45 137
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Soort rem
meer... minder
Filter
 

Loopfietsen

Voor de allerkleinsten onder ons hebben wij een uitgebreid assortiment hippe, vrolijke loopfietsen voor jouw kindje beschikbaar. van o.a. Puky en Alpina.
Met deze loopfiets kan jouw peuter op een veilige en spelenderwijze kennismaken met de eerste opstap naar het fietsen, tegelijkertijd wordt hiermee het evenwicht en de fijne motoriek getraind. 
Lees verder voor meer informatie over hoe een loopfiets positief bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw peuter. 

Geef je kindje een voorsprong met de loopfiets

‘Jong geleerd is oud gedaan’, we horen het wel vaker, maar wat fietsen betreft is dit zeker waar.
En dat is niet alles; uit onderzoek is gebleken dat mobiliteit zowel de motorische, als mentale ontwikkeling van kinderen bevorderd.
Des te meer redenen dus, om de in een vroeg stadium je kindje kennis te laten maken met een loopfiets.

Met een loopfiets laat je je kindje op een spelende, en ergonomisch verantwoorde manier wennen aan het voortbewegen op een fiets.
Hij of zij leert balans te houden, en tegelijkertijd te sturen in de richting van waar het heen wil. 

Stapje voor stapje zal je kindje zich comfortabeler voelen, en zo wordt een loopfiets ineens ook heel interessant om wat langere afstanden mee af te leggen. Bijvoorbeeld naar de speeltuin of naar de winkel. 
Daarnaast geeft loopfietsen natuurlijk ook veel plezier. Welk kindje vindt het nu niet leuk om op een fel gekleurde loopfiets de kamer door te crossen!

Wanneer begin je met een loopfiets?

Omdat ieder kind zich anders ontwikkeld, is er geen vaste leeftijd te noemen waarop je kunt beginnen met het experimenteren van een loopfiets. Bepalende factoren hierin zijn, hoe groot jouw kindje is, hoe goed het al kan lopen en hoe zelfverzekerd het is.

Maar vanaf ongeveer twee jaar kun je hem of haar laten kennismaken met de 2-wieler loopfiets.
Vanaf deze leeftijd ontwikkelt het evenwichtsgevoel zich namelijk het sterkst, en een loopfiets is een buitengewoon goed hulpmiddel om het gevoel voor balans te stimuleren.

Wat maakt een loopfiets een goede keus?

Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een loopfiets.
Een goede loopfiets heeft een lage instap. Dit maakt het op- en afstappen eenvoudig en verkleint de kans dat het kind struikelt.

Let er ook op dat het zadel in hoogte verstelbaar is,
de bovenkant van het zadel komt op- of net onder kruishoogte van je kindje, zodat het met iets gebogen knieën nog steeds bij de grond kan om zich af te zetten.

Het stuur van de loopfiets dient zodanig te zijn afgesteld, dat je kindje rechtop kan blijven zitten wanneer hij of zij het stuur vast heeft. Tevens adviseren wij een loopfiets met stuurbegrenzer te kiezen. Deze voorkomt dat het stuur helemaal in de rondte kan draaien, en kan zodoende venijnige valpartijen voorkomen kunnen worden. 

Puky loopfietsen

De loopfietsen van Puky worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met kinderartsen, pedagogen en kleuterscholen. Zodoende weten zij precies waar ze op moeten letten, om ervoor te zorgen dat de fietsen voldoen om de ontwikkeling van een kind op een verantwoorde manier te stimuleren.

Puky loopfietsen kenmerken zich door de diepe instap, en de bijzondere kindvriendelijke ergonomie.

De speciale loopfietszadels zijn ergonomisch gevormd, en ondersteunen perfect de loopbewegingen van het kind.

Het in hoogte verstelbare zadel en stuur, zorgen ervoor dat de loopfiets individueel aangepast kan worden, zodat zde loopfiets voor ieder kindje perfect kan worden afgesteld.

De Puky loopfiets wordt aangeboden in verschillende hippe kleuren en designs, en zullen er voor zorgen dat je kindje met veel plezier aan hun eerste fietsexperience begint!

Lees meer