Filters:

Prijs
339 339
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Soort rem
meer... minder
Aantal versnellingen
meer... minder
Wielmaat Inch
meer... minder
Filter
 

20 inch fietsen

Kinderen groeien snel! Daarom zijn ze geregeld toe aan een nieuwe fiets.
Het is namelijk belangrijk dat het formaat van de fiets past bij de lengte van je kind, zowel voor de motorische ontwikkeling als voor de veiligheid van je kind.
Een 20 inch kinderfiets is over het algemeen geschikt voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar oud. De beste methode om het formaat van de fiets te bepalen is door de binnen beenlengte op te meten. Is deze tussen de 60 en 68 centimeter?
Dan is een 20 inch fiets de perfecte maat fiets voor jouw kind!

Bekijk hier ons aanbod degelijke kinderfietsen van Alpina en Puky.

Zowel Puky als Alpina zijn gespecialiseerd in het maken van degelijke kinderfietsen die voldoen aan alle eisen waar een goede kinderfiets aan moet voldoen. Ze zijn stevig en van hoge kwaliteit, waardoor ze een lange levensduur hebben, dus ook nog bruikbaar voor eventuele kleinere broertjes of zusjes. Onze kinderfietsen voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsnormen. Elke fiets wordt hierop voor de verkoop uitvoerig getest.

De ontwerpen zijn ergonomisch perfect afgestemd op een kinderlichaam. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een juiste zithouding tijdens het fietsen en dat je kind makkelijk op en af kan stappen.

Naast de lengte, verandert de smaak van je kind ook snel. Natuurlijk hebben we daarom ook gelet op het uiterlijk van onze kinderfietsen. Ze hebben allemaal een modern en hedendaags design. Onze 20 inch kinderfietsen zien er iets stoerder en minder kinderlijk uit dan de 16 inch kinderfietsen. Ze zijn verkrijgbaar in de mooiste kleuren, zodat je kind goed opvalt in het verkeer!

Het is overigens niet verstandig een kinderfiets op de groei te kopen, omdat je kind goed bij de pedalen en de grond moet kunnen tijdens het fietsen. Dit is belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor de ontwikkeling.
Een kind voelt zich een stuk zelfverzekerder als het met de voeten bij de grond kan.

Remsysteem

De meeste 20 inch kinderfietsen op onze website hebben een combinatie van een terugtraprem en een handrem. De terugtraprem is een veilige rem voor kleine kinderen. Deze zijn ze gewend van hun voorgaande fietsen en geeft je kind de zekerheid om snel tot stilstand te kunnen komen als het nodig is. Het fijne van een combinatie met een handrem is dat je kind zo goed en veilig de motorische vaardigheden kan ontwikkelen die nodig zijn voor het gebruik van een handrem.

Zijwielen

Alhoewel de meeste kinderen die toe zijn aan een 20 inch fiets al kunnen fietsen zonder zijwieltjes, zijn er ook nog genoeg kinderen die dit nog wel een beetje eng vinden. Daarom is het handig dat al onze 20 inch kinderfietsen te gebruiken zijn met zijwieltjes!

Lees meer