Filters:

Prijs
3 334
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Lichtopbrengst (lux)
meer... minder
Lichtopbrengst in lumen
meer... minder
Aantal lichtstanden
meer... minder
Filter
 

Voorlicht

Koplampen zijn er in alle vormen en maten te vinden. Het belangrijkste aan goede fietsverlichting is dat jij goed zichtbaar bent in het donker, en dat je zelf goed zicht op de weg hebt. Dat is wel zo veilig!Waar we vroeger nog een tandje harder moesten trappen om de verlichting aan te zwengelen, werken de meeste koplampen tegenwoordig op een batterij. Wij hebben authentieke koplampen voor je vintage stadsfiets, maar ook strakke designs geschikt voor je racefiets. Ben je naast een voorlamp ook opzoek naar een achterlamp voor op je fiets?
Kijk dan eens bij onze verlichtingssets

Waar dien je op te letten bij de aanschaf van goede fietsverlichting? 

Je moet er op letten dat je voorlicht altijd wit of geel dient te zijn. De lamp moet vooruit schijnen zodat andere weggebruikers de positie van je fiets het beste kunnen inschatten. Wat ook belangrijk is dat je licht niet mag knipperen.

We hebben verschillende voorlichten in ons assortiment. Van gewone koplampen tot kleine lampjes voor aan het stuur, maar ook hoofdlampen voor alle sport- en outdoor activiteiten. Er zit verschil tussen gezien worden en zelf meer zien op de weg. 

Stads- fietsverlichting om te zien en gezien te worden 

Fiets jij veel door stedelijk gebied dan heb je veel omgevingslicht en heb je vaak al genoeg aan een LED lampje tot 100 lumen.
Een signal lampje kan dan al voldoende zijn wanneer het gaat om gezien te worden. Deze kleine lampjes bevestig je gemakkelijk aan het stuur en zijn ideaal om gezien te worden.

Ze werken op een - soms zelfs USB oplaadbare - batterij, en verbruiken weinig energie waardoor ze een lange levensduur hebben. Daarnaast zijn deze fietslampjes gemakkelijk en snel te monteren maar ook los mee te nemen zodat je ze van fiets kunt verwisselen indien nodig.

Op deze pagina lees je hoeveel lumen jij nodig hebt voor jouw fietsactiviteit.

Naast de demonteerbare fietslampjes hebben we natuurlijk ook een breed assortiment aan conventionele retro koplampen in ons assortiment. Waar deze koplampen vroeger middels bedrading aan een dynamo gekoppeld werden, zijn er tegenwoordig ook een koplampen die werken op een standaard AA batterij.

Wanneer je ook op onverlichte wegen fietst, is het fijn dat je zelf ook voldoende zicht op de weg hebt.
Belangrijk is dan om behalve op het aantal lumen, ook te kijken naar de breedte van de lichtbundel.  Ook voor fietsers op leeftijd waarbij het zicht wat minder is zal een sterke koplamp prettig zijn. Bush & Müller fabriceert zelfs extra sterke koplampen speciaal ontwikkeld voor de e-bike. 

Verlichting voor de sportieve fietser

Ook voor de racefietser of mountainbiker hebben wij ruime keuze aan koplampen of verlichtingsets.
Wanneer je op hoge snelheden rijdt dan is het belangrijk om naast goed gezien te worden, zelf ook goed overzicht op de weg te houden.

Verlichting in het sportieve segment kenmerkt zich door hun hoge aantal lumen, en aan de lange levensduur van de batterij.
Deze verlichting heeft meestal verschillende standen van zwak tot sterk (knipper)licht, zodat je de lamp op spaarstand kunt zetten, en zo de accuduur kunt verlengen.
Je bevestigd deze lampjes eenvoudig middels een houder of straps aan je stuur.

Deze lampen zijn bijna allemaal USB oplaad waardoor je niet telkens voor nieuwe batterijen hoeft te zorgen.
Ben jij dus een lange afstandsfietser, denk er dan aan om een batterypack mee te nemen, zodat jij je batterij onderweg ook kunt opladen en niet zonder verlichting komt te staan.

Ben je opzoek naar een lamp hoog aantal lumen én een goede batterij? Dan is de BBB strike 1000 BLS132 is een ideale lamp voor jou.

Verlichting voor de ultieme avonturier

Er is natuurlijk altijd baas boven baas. Voor de doorgewinterde trekking- of fietsavonturier hebben we ook hoofdlampen verkrijgbaar.
Hiermee heb jij je handen vrij en het licht schijnt precies daar waar jij heen kijkt. Deze hoofdlampen hebben een krachtig bereik tot 1000 lumen zodat jij zelfs op de donkerste plekken niet voor verassingen komt te staan. 

Lees meer