Filters:

Prijs
15 186
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Hoogtemeter
meer... minder
Trapfrequentiesensor
meer... minder
Hartslagmeter
meer... minder
Snelheidssensor
meer... minder
Filter
 

Fietscomputers

Fietscomputers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten met diverse functies. Van eenvoudige kilometerteller tot complete fietsnavigatie met GPS. Ben je een sportieve fietser en wil je jouw fietsprestaties en vooruitgang bijhouden?
Dat kan met een fietscomputer die behalve je snelheid ook je trapfrequentie en hartslag meet. De mogelijkheden zijn enorm.

Wij navigeren jou graag door ons assortiment fietscomputers heen en leggen je hier de basisprincipes uit.

Kilometerteller, voor de kilometervreter

De kilometerteller is een nog steeds veel geziene gadget onder wielrenners en mountainbikers. Ook onder recreatieve fietsers en e-bikers zien we het gebruik van een kilometerteller toenemen.
Een kilometerteller geeft je gefietste afstand weer, daarnaast zegt hij vaak iets over de snelheid, tijd en de gemiddelde waarden hiervan. Kilometertellers zijn eenvoudig te bevestigen op je stuur en zijn verkrijgbaar in zowel de bekabelde als de draadloze variant. 

Fietscomputer met hartslagmeter

Wil jij een betere renner worden, dan kun je gericht op hartslag gaan trainen. 
Je hart is een spier, en net als alle andere spieren in je lichaam kun je deze trainen om groter en sterker te worden.

Wanneer je fanatiek gaat fietsen zullen je spieren meer zuurstof en glucose nodig hebben, waarvoor een grotere bloedtoevoer nodig is. Dit vergt een grote inspanning van je hart.
Lever je zulke inspanning maar af en toe, dan regelt je lichaam dit door je hart sneller te laten kloppen. Wanneer je echter vaker zoveel inspanning levert dan, wordt je hart geleidelijk groter, om zodoende zijn capaciteit te vergroten. 

Met een hartslagmeter kun jij hier gericht, effectief en op een verantwoorde manier naartoe trainen. 

Om je hartslag te meten heb je een borstband nodig die je hartslag meet. Via bluetooth of een ANT+ sensor worden de gegevens doorgestuurd naar de fietscomputer of app op je Android telefoon.
Via de display kun je je hartslag monitoren, en zodoende in verschillende hartslagzones gaan trainen om je hart te versterken, waardoor je op den duur je uithoudingsvermogen vergroot en zodoende je sportprestaties verbetert.

Fietscomputer met een cadansmeter/trapfrequentiemeter

De meeste fietscomputers hebben de optie om een cadansmeter gebruiken. Een cadansmeter meet de omwentelingen van je pedaal per minuut. Dit is een belangrijk onderdeel van jouw training omdat je natuurlijk zoveel mogelijk vermogen wilt leveren met zo min mogelijk kracht. 

Des te meer kracht je moet leveren, des te eerder je spieren moe zullen worden. Het is dus belangrijk op te letten dat je cadans niet te laag is. Rijd je met een te hoge cadans, dan zullen je benen veel omwentelingen moeten maken waarvoor er ook veel zuurstof naar je benen vervoerd moet worden.
Het is dus de kunst om met een goede cadans de juiste balans te vinden. Een cadansmeter is hiervoor het ideale hulpmiddel.

Bij sommige fietscomputers is een cadansmeter optioneel  Deze sets worden allemaal als bundel met cadansmeter verkocht.

Lees meer