Filters:

Prijs
18 26
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Filter
 

Zijwieltjes

Is je kind klaar om de overstap te maken naar een echte kinderfiets, maar heeft hij of zij nog wat moeite om balans te houden? Zijwieltjes zijn de ideale oplossing. Na een tijdje sta je als trotse ouder naast de weg te kijken hoe je kind zonder moeite op twee wielen rondscheurt.

Zijwieltjes zijn gemakkelijk aan de kinderfiets te monteren, en wanneer je kind eenmaal klaar is voor het echte werk dan zijn deze er ook weer snel vanaf te halen. Dankzij de zijwieltjes leert je kind op een leuke manier evenwicht te houden.

De meeste kinderen leren te fietsen op 12 of 14 inch fietsjes. Zijwieltjes zijn te monteren op kinderfietsen tussen de 12 en 20 inch.
Behalve de standaard zijwieltjes, vind je In ons assortiment ook leuke exemplaren met cartoons van Cars of Minni Mouse.

Lees verder voor meer info over het afstellen van de zijwieltjes.

Hoe moeten zijwieltjes worden afgesteld?

Zijwieltjes worden gemonteerd op de asbout van het achterwiel. Zorg ervoor dat de wieltjes de grond niet direct aanraken wanneer de fiets rechtop staat. Zo leren kinderen, zonder dat ze het door hebben, hun evenwicht te behouden op de fiets.
Na een tijdje kun je de steunwieltjes ietsje hoger zetten waardoor je kind de wieltjes steeds minder zal gebruiken. Uiteindelijk zal je kind volledig zelfstandig kunnen fietsen en kunnen de zijwieltjes van de fiets af worden gehaald.

Op welke leeftijd kunnen de zijwieltjes eraf?

De leeftijd waarop kinderen zonder wieltjes kunnen fietsen is afhankelijk van de leergierigheid, motoriek, het evenwichtsgevoel en het zelfvertrouwen van het kind. Sommige kinderen fietsen op hun derde al zonder zijwieltjes, maar gemiddeld kunnen kinderen vanaf ongeveer 5 jaar zonder zijwieltjes fietsen. Dit is echter een indicatie, maak je dus geen zorgen als jouw kind iets langer de tijd nodig heeft.

Welke alternatieven voor zijwieltjes zijn er?

Ben je geen fan van zijwieltjes? Of is je kind hier nog niet klaar voor? Dan vind je bij ons ook loopfietsen. Met loopfietsen leren kinderen hun evenwicht te bewaren en wordt tegelijkertijd hun motoriek sterk ontwikkeld. Je kunt op jonge leeftijd al beginnen met een loopfietsje, en later overstappen naar een kinderfiets met zijwieltjes. Kinderen die gebruik hebben gemaakt van een loopfiets hebben vaak een beter evenwichtsgevoel waardoor de zijwieltjes er weer sneller af kunnen.

Daarnaast hebben wij ook een duwstang voor aan de kinderfiets. Zo kan je kind toch nog leren fietsen met een beetje hulp van papa en mama.

Lees meer