Filters:

Prijs
5 29
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Bevestiging
meer... minder
Positie
meer... minder
Filter
 

Fietsspiegels

Op de fiets ben je erg kwetsbaar in het verkeer. Wij helpen je graag bij het zo veilig mogelijk maken van jou fietsritjes, dit kan door gebruik te maken van een fietsspiegel.

Het hebben van spiegel op je fiets is niet verplicht maar het maakt het fietsen zowel voor jezelf, als voor andere weggebruikers veiliger.
Vooral nu de fietspaden vanwege de enorme populariteit van het racefietsen en elektrisch fietsen steeds drukker worden, is het van belang dat je goed overzicht behoudt.

Graag leggen we je uit waar op te letten bij de aanschaf van een fietsspiegel en hoe je deze kunt monteren op je fiets. Zo koop je zonder twijfel een spiegel die bij- maar vooral ook óp jouw fiets past!

Wij hebben een groot assortiment met de beste fietsspiegels van Busch & MüllerErgotec, en VWP. Zo vind je bij ons ook de VWP Fietsspiegel E-bike links, die bij de fietsersbond als winnaar uit de test is gekomen. Benieuwd naar ons complete assortiment? Bekijk het hier!

Waarom heb ik een fietsspiegel nodig?

Een fietsspiegel is een erg handig hulpmiddel wanneer je merkt dat je het lastig vind om achterom te kijken tijdens het fietsen. Zeker wanneer je vaak op hoge snelheden fietst met een e-bike of speed pedelec, dan is het verstandig om gebruik te maken van een fietsspiegel.

Fietspaden worden immers steeds drukker en fietsen sneller. Daarom is het helemaal geen overbodige luxe om middels een fietsspiegel een extra oogje in het zeil te houden.

Hoe monteer je een fietsspiegel? 

Een fietsspiegel monteer je altijd aan je stuur middels een klembevestiging of een bar-end bevestiging.

Klembevestiging

Met een klembevestiging wordt de fietsspiegel met een klem naast je handvat op het stuur bevestigd. De klem zorgt ervoor dat de spiegel stevig vastzit en niet gaat trillen tijdens het fietsen. Het monteren van een spiegel middels een klembevestiging gaat snel en eenvoudig.

Bar-end bevestiging

Bij een bar-end bevestiging schuif je het uiteinde van de spiegel in de stuurbuis. Hier dien je wel handgrepen voor te hebben die aan het uiteinde open zijn, zodat je de spiegelarm er doorheen kunt steken.

Beiden bevestigingsmethoden zijn eenvoudig uit te voeren en zorgen ervoor dat je spiegel stevig vastzit. Let bij de aanschaf van een spiegel op de positie waar deze dient te komen, links of rechts op het stuur.

Zorg bij het afstellen ervoor dat je de gehele weg achter je kunt zien en dat je hand of arm niet te zien is in de spiegel. Ook mag de spiegel het zicht voor je niet teveel belemmeren. De spiegel dient stevig vast zitten zodat deze niet los trilt tijdens het fietsen.

Wij raden aan alles even te testen voordat je een lange fietstocht gaat maken, ook al kun je deze tijdens het fietsen altijd nog verstellen.

Lees meer