Filters:

Prijs
8 140
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Volume (Liter)
meer... minder
Positie
meer... minder
Bevestiging tas
meer... minder
Filter
 

Zadeltassen

Een zadeltas is een handige accessoire voor iedere wielrenner, mountainbiker of recreatieve fietser. 
Wanneer je begint met fietsen, dan is lek rijden waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar wanneer dit dan toch gebeurt - en geloof ons, het zal gebeuren - dan is het fijn wanneer je de juiste uitrustig bij je hebt om je lekke band te vervangen.
Op deze manier hoef je geen hulplijn in te schakelen om jou en je fiets te laten ophalen.

Het vervangen van een lekke band is makkelijker dan je denkt.
Met een zadeltas neem je eenvoudig de juiste uitrustig mee zodat jij nooit voor verassingen komt te staan.

Wat stop ik in de tas?

Wanneer je met de racefiets of mountainbike onderweg bent kun je - wanneer je lek rijdt - de binnenband gemakkelijk zelf vervangen wanneer je de juiste spullen met je meeneemt.
Hier heb je voor nodig:

Een nieuwe binnenband,
 let op dat je de juiste maat band met het juiste ventiel hebt, welke op jouw velg past, hierover lees je meer in onze deze blog.
Bandenlichters, hiermee krijg je de buitenband van de velg afgehaald.
Een pompje, Let erop dat je een pomp hebt met de juiste ventielaansluiting, daarnaast is het belangrijk dat de pomp een minimum aantal bar kan pompen.

Standaard zadeltasjes hebben een inhoudsvolume tussen de 0.6 en de 0.8 liter, hier kun je deze drie benodigdheden wel in kwijt.

Ga je wat verder op pad en wil je  net iets meer ruimte hebben om ook een klein kettingslot of multitool meenemen? Dan kun je kiezen voor een iets grotere zadeltas tot 1 liter.|

Ben jij een fervente lange afstand fietser, en ben je van plan om tochten te maken waarbij je misschien wel een overnachting inplant? 
Dan hebben we ook bikepacking zadeltassen in ons assortiment waar je met gemak bagage zoals een tent, extra paar schoenen, kleding en extra eten in meekunt nemen.

Hoe bevestig je een zadeltas? 

De meeste zadeltassen bevestig je middels klittenband aan je zadelbrug, en rondom je zadelpen. 
Deze methode is vrij universeel en past bijna altijd.

Een ander systeem is een bevestiging door middel van een clip. De clip zet je vast op de rail van je zadel, het tasje kun je daarna eenvoudig en snel bevestigen of eraf halen.
Heb jij een zadeltas met deze bevestigingsmethode op het oog?
Kijk dan altijd goed of de clip zelf ook is inbegrepen of dat je deze los dient aan te schaffen. Daarnaast moet je zadel voldoen aan de juiste specificaties om de clip te kunnen bevestigen.


Lees meer