Filters:

Prijs
16 120
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Volume (Liter)
meer... minder
Positie
meer... minder
Bevestiging tas
meer... minder
Filter
 

Frametassen

Bikepacking wordt steeds populairder. Een frametas is dan ook een welkome fietsaccessoire wanneer jij van plan bent om per fiets op reis te gaan. Een frametas bevestig je gemakkelijk aan je frame, en kun je zo inrichten dat je gedurende je fietstocht snel bij je spullen kunt. Frametassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zo heb je hangende tassen, maar ook frametassen voor op bovenbuis.
Bij ons vind je de beste frametassen van Topeak, Evoc en Vaude. Benieuwd waar je op kunt letten bij de aanschaf van een frametas? Lees dan verder! 

Waarom een frametas?

Een frametas kun je vrijwel op elke fiets gebruiken. Waar je bij veel bikepackingtassen vaak een bagagedrager nodig hebt om deze aan te kunnen bevestigen, is dit bij een frametas niet het geval. Frametassen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en ze zijn uitermate geschikt om wat zwaardere spullen in op te bergen zoals gereedschap, kookgerei en voeding. Op deze manier heb je de beste gewichtsverdeling.

Een frametas kun je zo indelen dat je eenvoudig bij je spullen kunt, dit doordat frametassen vaak over de hele lengte te openen zijn.
Dat maakt dat deze tassen ook erg geschikt zijn om spullen die je vaak nodig hebt tijdens het fietsen, zoals voeding of een powerbank, in op te bergen.

Ook voor dagtochten is een frametas uitermate geschikt. Je kunt dan kiezen voor een kleiner model die je op de bovenbuis van je frame kunt vast maken. Erg handig om kleine spullen in mee te nemen zoals geld, sleutels, een telefoon of een sportbar. Er zijn zelfs frametassen voor op je bovenbuis die uitgerust zijn met een plastic hoesje waar je een routekaart in op kunt bergen. 

Waar kun je op letten bij de aanschaf van een frametas? 

Je kunt van te voren een lijst van spullen die je mee wilt nemen op je fietstocht.
Zodoende kun je een inschatting maken van het volume wat jij nodig hebt. Soms is een kleinere frametas voor op de bovenbuis al voldoende. Op deze manier neem jij niet onnodig veel gewicht mee. Je wilt immers zo licht mogelijk fietsen! 

Voordat je over gaat tot het aanschaffen van een frametas, meet je de ruimte binnen je frame op. Kijk ook hoe de frametas bevestigd moet worden en check of jouw fiets hiervoor geschikt is. Sommige fietsen hebben een dikke bovenbuis waardoor het bevestigen van een frametas bemoeilijkt kan worden.
Tot slot, vergeet niet dat je jouw bidons toegankelijk wilt houden tijdens langere fietstochten. Daarom geldt, meten is weten!

Lees meer