Filters:

Prijs
36 290
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
ART-Keurmerk
meer... minder
Beveiligingsniveau
2 15
Soort sluiting
meer... minder
Lengte slot
60 cm 130 cm
Filter
 

Vouwsloten

Een vouwslot is zeer geschikt om je fiets mee te beveiligen tegen diefstal, behalve dat de vouwsloten praktisch in gebruik is, zijn deze ook nog een erg compact en neem je ze gemakkelijk mee. Een vouwslot herken je aan zijn lange stevige schakels die je - zoals de naam al doet vermoeden- kunt uitvouwen. Zodoende kun je je fiets ook vastzetten aan vaste straatobjecten. De vouwsloten van Abus zijn degelijk en van hoge kwaliteit, daarnaast zijn er voor de deze fietssloten ook slothouders beschikbaar zodat je het slot nog gemakkelijker met je mee neemt.

Voordelen van een vouwslot

Vouwsloten zijn erg populair, en dat is niet voor niks! Vouwsloten zijn in vergelijking met bijvoorbeeld kettingsloten compact, licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen op de fiets doordat je ze in een houder op je frame kunt vastzetten.

Waar een kettingslot nog wel eens de lak kan beschadigingen doordat deze tijdens het fietsen tegen het frame aan schuurt, zal dit bij een vouwslot niet snel gebeuren. Daarnaast zijn vouwsloten vervaardigd uit dikke geharde stalen schakels waardoor ze vaak een hoog beveiligingsniveau hebben. 

Waar kun je op letten bij de aanschaf van een vouwslot?

Vouwsloten komen in verschillende maten.  Zo is er onderscheid te vinden in het aantal schakels welke het slot heeft, en in de lengte van de schakels.
Hoe meer schakels, des te flexibeler het slot is. Een vouwslot met extra lange schakel heeft een groter bereik, handig wanneer je bijvoorbeeld twee fietsen aan elkaar vast wilt zetten, of wanneer je je fiets vaak vast zet aan vaste straatobjecten.

Houd er wel rekening mee dat hoe méér en hoe langer de schakels, des te zwaarder het slot is.
Heb jij een hele lichte racefiets, dan is het niet optimaal om hier een slot van 2.5 kilo aan te bevestigen.
Bedankt daarom van te voren wat voor jou handzaam is!

Vouwsloten zijn verkrijgbaar met verschillende sluitmethodes. Ben jij iemand die altijd zijn sleutels kwijt raakt, dan kun je kiezen voor een vouwslot met cijfercombinatie. Vergeet jij zelfs je cijfercombinatie? Dan is er dit vouwslot van ABUS wat werk met een symbolen code! 

Vouwslot met ART keurmerk

Het ART keurmerk is een samenwerking van de ANWB, BOVAG, RAI en diverse verzekeraars.
Voldoen een slot aan bepaalde gestelde eisen, dan krijgt het ART-keurmerk. Aan de hoeveelheid sterren kun je zien hoe veilig het slot is.

Een fietsslot met twee sterren is geschikt voor (elektrische) fietsen en wordt door de meeste verzekeraars geadviseerd.
In ons assortiment vind je diverse vouwsloten met een ART keurmerk.

Wil je nog zekerder zijn van je veiligheid? Een slot met drie sterren kan gebruikt worden in een stedelijke omgeving. Je kunt het vouwslot combineren met een ander slot om optimale veiligheid te creëren. 

Met een goed slot kun je de fiets met een gerust hart vastzetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze gestolen wordt!

Lees meer