Filters:

Prijs
9 117
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
ART-Keurmerk
meer... minder
Beveiligingsniveau
4 15
Soort sluiting
meer... minder
Optie voor insteekketting
meer... minder
Filter
 

Ringsloten

Een ringslot zit bevestigd aan het fietsframe en sluit als een ring rond het achterwiel. De spaken worden hierdoor geblokkeerd en het achterwiel kan niet meer rond draaien. Er zijn ringsloten met de mogelijkheid een insteekketting of insteekkabel in de zijkant van het slot te steken. De fiets kan dan aan een niet-verplaatsbaar object in de omgeving vastgemaakt worden. Een ringslot kun je nooit vergeten mee te nemen, en het is erg gebruiksvriendelijk. Wij hebben de beste ringsloten van topmerken zoals AXA en ABUS voor jou op een rijtje gezet. 

De voordelen van een ringslot op een rijtje

Haast iedereen is wel bekend met het ringslot. Deze sloten worden vaak standaard gemonteerd op kinderfietsen en stadsfietsen en bij vele zit het in het systeem om je fiets met een ringslot af te sluiten.

Enkele voordelen van een ringslot zijn dat deze vast is gemonteerd aan je fiets, je slot vergeten tijdens het fietsen is dus onmogelijk.
Doordat het slot vast zit zal het ook geen beschadigingen aan de lak maken.

Last but not least, een ringslot is erg gemakkelijk in gebruik. Binnen een handomdraai zet jij jouw fiets op slot!

De meeste ringsloten hebben een ART 2 keurmerk, dit betekend dat het slot geaccepteerd wordt door de meeste verzekeraard.
In vergelijking tot bijvoorbeeld kettingsloten met een ART 2 keurmerk zijn ringsloten relatief goedkoop.

Wel is het raadzaam om een ringslot in combinatie met een insteekketting of een ander tweede slot te gebruiken, zodat je je fiets aan een vast object kunt vastzetten. 
Is een fiets alleen afgesloten met een ringslot, dan kan deze namelijk nog steeds verplaatst of opgetild worden.

Monteren van een ringslot

Een ringslot kun je gemakkelijk en snel zelf monteren op de fiets.  Ringsloten zijn achter op het frame aan het montageplaatje te bevestigen. Ontbreekt dit montageplaatje op jouw frame, dan kun je deze AXA Flex mount stips bestellen, deze zijn geschikt om de meeste AXA ringsloten mee te bevestigen aan de achterbuizen van de frame.

Let er bij de aanschaf van een ringslot dat de opening over je spatbord en band past. Zo hebben ringsloten voor kinderfietsen hebben een kleinere diameter. Heb jij een breed spatbord op je fiets? Dan dien je hier ook rekening mee te houden. De ruimte van de opening en diameter van onze ringsloten zijn terug te vinden in de productspecificatie.

Ringslot met insteekketting

Veel ringsloten zijn tegenwoordig uitgerust met de mogelijkheid om een insteekketting of insteekkabel in te bevestigen.
Zo kun je je fiets vastzetten aan vaste straatobjecten en maak je het potentiële fietsendieven nog moeilijker om je fiets mee te nemen. 

Niet iedere insteekkabel is te gebruiken bij elk ringslot. Kijk daarom goed naar de specificaties van zowel ringslot als insteekketting. Mocht je twijfelen, schroom dan niet om ons hierover te contacteren. Wij kijken graag met je mee!

Lees meer