Filters:

Prijs
25 69
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
ART-Keurmerk
meer... minder
Beveiligingsniveau
7 10
Filter
 

Muur/vloer anker

Heb je geen stalling of schuur waar je jouw fiets of scooter veilig kunt opbergen? Dan kan een vloer- of muuranker een oplossing zijn. Deze beugels kun je in een muur of vloer "verankeren" en zodoende kun jij je e-bike, fiets of scooter hieraan vastleggen.
Al onze vloer- en muurankers hebben een ART-keurmerk en zijn dus ook verzekeringstechnisch geschikt om je tweewieler mee te beschermen. Natuurlijk heb je hier wel nog een goed slot voor nodig! Wil je meer weten over deze onverwoestbare ankers? 

Een muuranker vs. een vloeranker 

Een anker een erg handig hulpmiddel om jouw tweewieler aan vast te leggen. Je kunt het anker op je bedrijventerrein plaatsen, aan je gevel, maar ook bijvoorbeeld in je schuur, zodat je jouw waardevolle bezit kunt vastleggen.
Maar wat is het verschil tussen een muuranker en een vloeranker? Nou, helemaal niets!

Het is een en hetzelfde anker, wat je ófwel aan de vloer kunt vastmaken, of aan een muur installeert.

De montage van een anker in de muur of vloer

Wanneer je een vloer/muuranker goed bevestigd dan zijn deze niet open te breken. Dit komt door de speciale verankeringsbouten waarmee je het anker vast zet. In de kop van de bouten worden na bevestiging kleine kogeltjes geplaatst waardoor het onmogelijk wordt om de bouten los te draaien. 

Denk van te voren dus goed na waar je het anker gaat plaatsen, want het verwijderen van het anker is niet zomaar gedaan!

Wanneer je het anker in de vloer wilt bevestigen dan dient de ondergrond sterk en dik genoeg te zijn zodat je het anker er niet uit kunt trekken. Bevestig het anker daarom in een betonnen blok of in een verankerde zware tegel.

Het bevestigen van een anker in een muur is iets eenvoudiger omdat een muur vaak sterk genoeg is en je het anker er niet zomaar uit kunt trekken. Wil je het anker in je schuur bevestigen, let er dan op dat de wand waaraan je hem wilt plaatsen ook sterk genoeg is.

Creëer optimale veiligheid

Het plaatsen van een robuust degelijk muur- of vloeranker is éën ding, belangrijk is dat je deze in combinatie met een goed gecertificeerd kettingslot gebruikt. Op deze manier is je tweewieler optimaal beschermd én deze manier van beveiligen wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd. Check hiervoor wel altijd even jouw eigen polis!

Lees meer