Filters:

Prijs
9 149
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
ART-Keurmerk
meer... minder
Beveiligingsniveau
2 16
Soort sluiting
meer... minder
Lengte slot
60 cm 180 cm
Filter
 

Kettingsloten

Een kettingslot is een goede keuze om jouw fiets mee te beveiligen, de vaak geharde stalen ketting kan haast niet worden opengeknipt. De ketting is meestal voorzien van een beschermhoes om beschadigingen aan het fietsframe te voorkomen. Met een kettingslot kun je je fiets gemakkelijk vastleggen aan vaste straatobjecten. Dit maakt het voor een dief natuurlijk extra lastig om je fiets mee te nemen. Kettingsloten zijn verkrijgbaar in verschillende dikte en lengtes, hierdoor zit er bijna altijd wel een geschikt slot bij voor jou. 

Bij ons vind je de sterkste kettingsloten van onder andere Abus en AXA.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kettingslot?

Ben je opzoek naar een goed degelijk kettingslot, kies dan voor een slot wat gemaakt is van gehard stalen schakels. Gehard staal is door intense hitte behandeld en heeft daardoor de eigenschap het niet of nauwelijks door te knippen is. Veel van deze sloten hebben een versterkte cilinder die het zogeheten lockpicken tegen gaat.

Om lakschade aan je fiets of scooter te voorkomen zijn bijna alle kettingsloten voorzien van een beschermhoes.

Kettingsloten zijn verkrijgbaar in verschillende lengte en diktes. Bedenk daarom van te voren hoe jij je fiets of scooter wilt vast zetten, zodat het slot achteraf niet te kort blijkt voor bevestiging aan een muuranker of paal. Houd hierbij wel rekening met het gewicht van het slot.

Een dik en lang slot kan al snel 2.5 tot 3 kilo wegen. Dit is niet altijd even praktisch om mee te nemen op de fiets. Deze zware sloten met een hoog beveiligingsniveau zijn daarentegen uitermate geschikt voor een e-bike.

Voor welke sluitmethode kies ik?

De meest voorkomende sluitingsmethode bij kettingsloten is met een sleutel. De sleutel is natuurlijk een bewezen veilige sluitingsmethode die ook buiten de fietsenbranche veelvoorkomend is.
Verlies jij nog wel eens wat spullen, of sta je vaak uren te graaien in je tas naar je sleutels? Dan is wellicht een idee om een slot te kiezen dat sluit middels een cijfercode.

Met een cijfercodeslot ontgrendel je het slot door een combinatie van cijfers in te voeren op het slot. Meestal bestaat de code uit 3 of 4 cijfers. Je hoeft dus geen sleutel bij je te houden, zolang je de code maar onthoud.

Dan hebben we nog het kettingslot als insteekkabel. Bij een kettingslot met insteekkabel heb je een bijpassend ringslot nodig waar je de ketting of kabel in te steken.
Met een insteekkabel wordt je fiets dus dubbel zo goed beveiligd, dankzij het ringslot én de insteekkabel waarmee je jouw fiets aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal vast zet. Het ringslot sluit je af met een sleutel. De sleutel maakt dus je ringslot en je insteekkabel tegelijkertijd los.

Wat is het ART-keurmerk? 

ART is een stichting die zich actief inzet om diefstal van tweewielers te voorkomen. Hier hebben ze het ART-keurmerk voor ontwikkeld die de preventieve waarde van een slot zien. Wanneer je een diefstalverzekering voor je fiets wilt laten afsluiten, wordt er door de verzekeraar vaak geëist dat je fiets is voorzien van een slot met ART-keurmerk.
ART maakt gebruikt van een 1 tot 4 sterrensysteem  om aan te geven hoe goed de kettingsloten bestand zijn tegen diefstal. ART-2 wordt aangeraden voor het beveiligen van fietsen. Heb je een elektrische fiets, of wil je graag wat extra veiligheid omdat je een dure fiets hebt? Kies dan voor een slot met ART-3 classificatie.

Lees meer