Filters:

Prijs
4 219
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
ART-Keurmerk
meer... minder
Beveiligingsniveau
1 15
Soort sluiting
meer... minder
Lengte slot
55 cm 200 cm
Filter
 

Kabelsloten

Als je een goede fiets hebt, wil je deze natuurlijk ook goed beveiligen tegen diefstal. Alhoewel kettingsloten over het algemeen sterker zijn dan kabelsloten, en dus ook minder eenvoudig worden doorgeknipt, zijn er toch ook veel goede redenen om een kabelslot te kopen. De voordelen van een kabelslot zijn namelijk dat ze meestal een stuk lichter zijn dan kettingsloten en ook makkelijker mee te nemen. Daarnaast zijn de meeste kabelsloten ook erg flexibel, waardoor ze ook makkelijker in gebruik zijn als je een moeilijke hoek moet maken met je slot.

Een kabelslot is goed te gebruiken in combinatie met een ringslot, omdat je hiermee je fiets extra kunt beveiligen door hem vast te maken aan een (vast) object in de omgeving.
Wij bieden onder andere kabelsloten aan van de betrouwbare merken AXA en Abus.

Kabelsloten zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.
Zie jij door de bomen het bos niet meer en weet je niet zeker welk slot het best bij jou past? Hier zijn een aantal tips waar je op kunt letten bij de keuze van het perfecte kabelslot voor jou!

Welke sluiting past bij mij?

De twee meest voorkomende sluitmethodes aan een kabelslot zijn met een sleutel en met een cijferslot.
Een sleutelslot is erg handig in gebruik. Je hoeft alleen je sleutel in het slot te steken en je slot is open. Maar, raak jij gemakkelijk je sleutels kwijt, dan is een cijferslot zeker het overwegen waard. Nooit meer zorgen over waar jij je sleutel nu weer hebt gelaten!

Naast deze twee sluitmethodes hebben wij ook kabelsloten met aan de uiteindes lussen.
Bij deze sloten dien je zelf een hangslot te bevestigen.

Als laatste zijn er ook nog insteekkabels. Bij een insteekkabel heb je een bijpassend ringslot nodig. Het handige hieraan is dat je maar een sleutel nodig hebt, om alle twee je sloten mee te openen!

De lengte van het kabelslot

De lengte van onze kabelsloten varieert aanzienlijk.
Onze kortste sloten nemen weinig plaats in beslag en zijn makkelijk mee te nemen.

Als je je fiets wil vastmaken aan objecten in de omgeving kunnen deze sloten echter wel te kort zijn en kan het handig zijn om toch voor een wat langer model te gaan.
Onze langste kabelsloten zijn maar liefst 10 meter lang! Deze kabels zijn niet alleen geschikt voor het vastzetten van een fiets, maar bijvoorbeeld ook ideaal voor het vast zetten van terrasstoelen, of een kleine boot aan de kade te verankeren.

De sterkte van het kabelslot

Ook de sterkte van onze sloten verschilt per slot. Bij de meeste van onze kabelsloten kan je onder de productspecificaties zien hoe hoog het beveiligingsniveau van het slot is en voor welk soort gebruik het slot geschikt is.
Over het algemeen is het verstandig om kostbaardere fietsen ook met sterkere sloten te beveiligen.

Lees meer