Sloten

Uiteraard wil jij je fiets zo goed mogelijk beveiligen tegen diefstal. Wij bieden een compleet assortiment aan fietssloten in verschillende prijsklasse en beveiligingsniveaus. Zo vind je bij ons hangsloten, kettingsloten beugelsloten, kabelsloten, vouwsloten en ringsloten. Genoeg keuze dus om jouw fiets te beveiligen!

Om optimale veiligheid te creëren adviseren wij altijd om een combinatie van twee verschillende sloten te gebruiken. Wij hebben verschillende sloten van o.a. ABUS en AXA in ons assortiment die aan de verzekeringsvoorwaarde voldoen.

Waar let je op bij de aanschaf van een fietsslot?

Wil je een fietsslot aanschaffen dan helpen we je graag met het maken van de juiste keuze.
Handig is om van te voren te bedenken hoe, en waar jij je fiets wilt afsluiten.

Staat hij thuis in de schuur, dan is een ringslot al een goede keuze, staat je fiets echter vaak op openbare plekken?
Dan is het handig om een kettingslot aan te schaffen zodat je de fiets kunt vastzetten aan vaste straatobjecten.

Vergeet daarnaast niet dat een groot slot vaak gepaard gaat met een zwaar gewicht. Bedenk van te voren of dit handig is om mee te nemen op de fiets, of dat je wellicht beter kunt kiezen voor 2 aparte kleinere sloten.

Sowieso raden wij aan om altijd een combinatie van twee verschillende sloten te gebruiken, om zo optimale veiligheid te garanderen.

Welke sluitmethode kies je?

De meeste fietssloten maken gebruik van een sleutel omdat dit een makkelijke en veilige manier is om je fiets af te sluiten.
Ben jij iemand die vaak zijn spullen kwijt raakt? Dan is een cijferslot of een slot met bluetooth sluiting perfect voor jou! Bij een cijferslot hoef je alleen de cijfercombinatie te onthouden.

Een fietsslot met een bluetoothontgrendeling kun je met je Smartphone openen. Jouw smartphone is dan als het ware ook jou fietsensleutel. Vele van de sloten met bluetoothontgrendeling hebben ook een alarm die afgaat bij beweging. Extra veilig dus!

Welke beveiligingsmethoden zijn er?

ABUS en AXA hebben beiden een eigen veiligheidsindicatie waaraan je kunt aflezen hoe sterk en veilig het slot is. 

De fietssloten van ABUS hebben een beveiligingsniveau dat tussen level 1 en 15.AXA maakt voor haar fietsen ook gebruik van een soort gelijk beveiligingsniveau namelijk:
Een slot met een standaardscore is bedoelt voor fietsen die voor een korte tijd worden gestald, of gestald worden op plekken met een laag risico op diefstal en waar veel toezicht is.


Sloten met een goede score zijn het beste te gebruiken in drukkere gebieden waar wat minder toezicht is, of voor het stallen van je fiets voor een langere tijd.

Sloten met een uitstekende score zijn geadviseerd te gebruiken met het stallen van je fiets op een plek met hoog diefstalrisico, denk hierbij aan een onbewaakte fietsenstalling op een treinstation.

Het slot en de verzekering?

Verzekeraars willen het risico op diefstal zoveel mogelijk verkleinen. Veel verzekeraars eisen daarom dat je een ART-goedgekeurd slot gebruikt. Check de voorwaarden van jouw verzekering om te achterhalen welk type ART-keurmerk jouw slot nodig heeft.
Bij de meeste verzekeringen hanteren ze een ART classificatie van 2 of hoger.

Wanneer je fiets wordt gestolen heb je het aankoopbewijs van je fietsslot nodig om aan te tonen dat je zelf de diefstal hebt proberen te vermijden.

Verander je van fietsslot? Informeer dan je verzekeraar aan de hand van je nieuwe sleutelnummer en het merk van je slot. Dit is ook nodig wanneer je je sleutel verliest.

Lees meer