Filters:

Prijs
9 230
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Positie
meer... minder
Bevestiging krat/mand
meer... minder
Volume (Liter)
meer... minder
Materiaal krat/mand
meer... minder
Filter
 

Hondenmand

Een hond  wordt steeds meer gezien als volwaardig lid van de familie. Logisch dat je je hondje graag overal mee naar toe neemt. Met een hondenfietsmand kun je op een veilige en makkelijke manier jouw hondje op de fiets meenemen. Kleine honden kunnen vaak geen lange afstanden lopen, daar is een hondenfietsmand de ideale oplossing voor!

Net zoals honden, zijn hondenfietsmanden verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit manden voor aan het stuur of voor manden die je op de bagagedrager kunt bevestigen. Zo vind je altijd wel een mand die bij jullie past.

Is je hond te groot voor een hondenmand maar wil je deze wel meenemen op je fietsreisjes? Dan kun je altijd nog voor een hondenkar kiezen. 

Is een hondenfietsmand veilig?

In principe is het veilig om je hondje in een fietsmand te vervoeren.
Er zijn wat extra punten waar je op kunt letten zodat je veiligheid voor jezelf en je hondje vergroot.

Hondenmanden voor aan het stuur zijn gemaakt om max. 5 kilo te dragen. Wanneer je hond meer weegt dan is het verstandiger om een hondenmand voor op je bagagedrager te nemen. Zodoende word je niet belemmerd bij het besturen van je fiets.

Is je hondje erg beweeglijk of ben je bang dat hij uit de mand kan vallen? Kies dan voor een mand waar je een draadkoepel op kunt plaatsen . Met een draadkoepel kan jouw hond niet uit de mand springen, maar toch genieten van de buitenlucht.
Tevens kun je de mand zonder koepel ook gebruiken om bijvoorbeeld boodschappen in te doen. De Basil rieten fietsmand Dublin is meerdere malen als beste uit de test gekomen vanwege deze multifunctionaliteit.

Doggyride heeft manden die standaard zijn uitgerust met een overkapping én schouderriem zodat je de mand ook gemakkelijk met je mee kunt dragen wanneer deze niet op de fiets zit.

Wil je geen gebruik maken van een draadkoepel, dan zijn er ook tuigjes verkrijgbaar waarmee je jou hond vast kan maken aan de mand.

Hoe bevestig je een hondenfietsmand?

Honden-stuurmanden bevestig je door middel van haken die je over het stuur schuift, of door een Klickfix adapter. Deze adapters zijn ook verkrijgbaar voor elektrische fietsen waarbij het display in het midden van de zit.

Enkele manden hebben een eigen bevestigingssysteem, hoewel deze vaak universeel zijn is het raadzaam om van te voren goed te controleren of deze op jouw fiets past.

Wil je een mand voor op je bagagedrager? Dan kun je kiezen voor de Buddy, deze mand wordt mét MIK adapter geleverd en past hierdoor op vrijwel iedere fiets. Ook de Pasja hondenmand heeft een universele klemsluiting waardoor deze op bijna iedere fiets past.

Lees meer