Filters:

Prijs
37 114
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Leeftijd
meer... minder
Max. gewicht kind (kg)
meer... minder
Bevestiging zitje
meer... minder
Filter
 

Voorzitjes

Met een voorzitje voor op de fiets neem je jouw kindje op een veilige manier mee op de fiets. Deze kinderstoeltjes zijn bedoeld voor de allerkleinste. Zodra jouw kindje zelfstandig kan zitten kun je hem of haar in een voorzitje zetten, dit is meestal bij een leeftijd vanaf ongeveer
6 maanden. Veiligheid en comfort zijn hierbij natuurlijk erg belangrijk, daarom bieden wij alleen de beste kinderstoeltjes aan van topmerken zoals Bobike, Yepp, en Urban Iki. Uiteraard hebben we ook alle fietsstoel accessoires in huis om jullie fietservaring compleet te maken!
Lees verder als jij wilt weten waar jij nog meer op kunt letten bij de aanschaf van een fietsstoeltje.

Waarom een voorzitje? 

Een voorzitje is geschikt voor de allerkleinste onder ons. Wanneer jouw kindje zo rond de 6 maanden oud is zal het zelfstandig kunnen zitten, en kun je hem of haar dus plaatsen in een voorzitje.

Voorzitjes kunnen een gewicht van maximaal 15 kilo dragen, dus tot jouw kindje ongeveer 3 jaar oud is kun je hem of haar meenemen in een fietsstoeltje aan het stuur. Het fijne aan een voorzitje is dat je je kindje in de gaten kunt houden tijdens het fietsen, en voor je kindje is het natuurlijk ook een hele beleving om de wereld vanuit deze cockpit te zien!

Al onze voorzitjes hebben een comfortabele pasvorm mét drie- of vijfpunts gordel. Zo is jouw kindje goed beschermd wanneer jullie samen in het verkeer deelnemen. De voetensteuntjes van de voorzitjes zijn verstelbaar zodat het stoeltje "meegroeit" met jouw kindje.

Sommige voorzitjes hebben een aparte beugel aan de voorzijde waaraan jouw kindje zich vast kan houden. Dit geeft ze een extra veilig gevoel wanneer ze bij jou voor op de fiets zitten.  

Hoe bevestig je een voorzitje?

Het monteren van een voorzitje is op de fiets is vrij eenvoudig.
Je bevestigt de bijgeleverde montageblok om de stuurpen en draait de schroeven aan tot deze goed vast klemt. Vervolgens klik je het zitje er in een handomdraai in. Als laatste zet je het zitje met een veiligheidsklem vast.

Controleer na het monteren altijd of je geen belangrijke kabels geblokkeerd hebt en of je stuur nog voldoende kan draaien. Voor montage op aparte stuurpennen, zoals bijvoorbeeld een Ahead stuurpen, is een apart montageblok verkrijgbaar.

Fietsstoel accessoires 

Naast het voorzitje zelf, zijn er bij ons diverse accessoires verkrijgbaar om de fietstochten met je kleintje nog veiliger en leuker te maken.

Een windscherm is een belangrijke accessoire voor je voorzitje.
Bij slecht weer houdt het scherm wind en regen uit het gezicht van je kind, en bij mooi weer is je kind beschermt tegen insecten.

Voor extra veiligheid is het ook altijd verstandig je kind een goede helm op te zetten. Bij veel kinderstoeltjes zijn passende helmen verkrijgbaar. Hierdoor wordt het hoofd van je kindje goed beschermt, en ziet het geheel er ook nog eens mooi uit.

Kijk voor meer handige en leuke accessoires bij de categorie 'fietsstoeltjes accessoires'. Hier vind je naast bovengenoemde accessoires bijvoorbeeld ook slaaprollen (zodat je kind veilig en lekker kan slapen op de fiets), speelstuurtjes en regenhoezen.

Last but not least

Laat je fiets nooit op je standaard staan terwijl je kindje er nog op zit. De kans bestaat dat je fiets omvalt en je kind zich serieus bezeert.
Dit zijn ongelukken die je zelf kunt voorkomen door hier goed op te letten.

Als je boodschappen of andere bagage vervoert op jouw fiets zorg er dan voor dat je eerst jouw boodschappen inlaadt en daarna je kind in het zitje zet. Zo kun je het omvallen van je fiets met jouw kind erop nog meer voorkomen.

Lees meer