Filters:

Prijs
44 147
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Leeftijd
meer... minder
Max. gewicht kind (kg)
meer... minder
Bevestiging zitje
meer... minder
Filter
 

Achterzitjes

Is je kindje het voorzitje ontgroeit? Dan kun je de overstap maken naar een fietsstoeltje voor achterop je fiets. Achterzitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar en kunnen een gewicht tot 22 of 35 kg dragen. Onze achterzitjes zijn uitgerust met voetensteuntjes en gordels, zo vervoer jij je kind op een veilige en comfortabele manier. 
Bij ons heb je ruime keuze aan achterzitjes van topmerken zoals Bobike, Urban Iki, Yepp en Qibbel

Welk achterzitje is geschikt voor mij?

Wanneer je op zoek gaat naar een achterzitje voor je kindje dan kun je op een paar dingen letten zodat jij zeker weet dat je het geschikte stoeltje aanschaft. 

Fiets jij voornamelijk door de stad, en gebruik jij de fiets om je kindje snel naar school of naar de opvang te brengen?
Dan is de Bobike Go of het Urban Iki achterzitje ideaal. Deze stoeltjes hebben een slank design waardoor jij gemakkelijk wendbaar bent en je zodoende veilig een weg baant door het verkeer.

Neem je je kindje graag mee op langere tochten? De Bobike Exclusive maxi plus is speciaal ontworpen voor ouders die er graag op uit trekken met hun kinderen. Het zitje is gebruiksvriendelijk en heeft een luxe 5-puntsgordel en is uitgerust met een degelijke zitting voor extra comfort.

De bevestiging van een achterzitje

Dragerbevestiging
Bijna alle fietsstoeltjes die op de bagagedrager gemonteerd worden, maken gebruik van een Easy fit bevestigingssysteem. Dit is een handig draaisysteem dat op bijna elke bagagedrager past. Door aan de knop te draaien klemt de montageplaat zich vast aan weerszijde van je bagagedrager.
Let bij bevestiging aan de bagagedrager altijd op de eisen waar de bagagedrager aan moet voldoen zoals buisdiameter en draagcapaciteit. 

Framebevestiging
Heb jij geen bagagedrager op je fiets of is je bagagedrager niet sterk genoeg om een achterzitje op te bevestigen?
Dan kun je kiezen voor een kinderstoeltje met framebevestiging. De beugel hiervan bevestig je middels een montagebloke aan de zadlbuis van je fiets.

Bij een framebevestiging dien je er op te letten dat je voldoende ruimte hebt tussen je zadel en eventuele bagagedrager, en dat je zadelbuis voldoet aan de gestelde eisen om het montageblok aan te bevestigen. 

Junior achterzitjes 

Voor de wat grotere kinderen van 6 tot 10 jaar hebben wij speciale junior achterzitjes, zoals dit model van Qibbel. Deze zitjes hebben een degelijke ruggensteun en voetensteuntjes, en zijn zo ontworpen dat je kind zelf gemakkelijk op en af kan stappen.

Deze fietszitjes zijn ontworpen om de wat oudere kinderen veilig en comfortabel achterop de fiets te vervoeren. Ze kunnen een gewicht dragen tot maximaal 35 kilo. (Let wel op draagcapaciteit van je bagagedrager, of deze dit gewicht ook aankan).

Lees meer