Fietsstoeltjes

Als je met je kleine kindje gaat fietsen, wil je natuurlijk dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Een goed en passend fietsstoeltje is hiervoor een absolute must. Bij de fietsstoeltjes die je in onze webshop kunt vinden is er gelet op veiligheid en ergonomie. Zo zijn al onze kinderzitjes voorzien van veiligheidsgordels, voetensteuntjes en zijn ze gemaakt van sterke materialen. Met de fietsstoelaccessoires als windschermen, slaaprollen, zitkussen, maak jij het fietsstoeltje helemaal naar wens! Fietsstoeltjes van de populairste merken als Bobike (Dutch design), YeppUrban Iki en Qibbel ontbreken natuurlijk niet in ons assortiment.

Voor- of achterzitje

Kort gezegd zijn voorzitjes geschikt voor de allerkleinsten. Hierbij moet je denken aan babies en peuters in een leeftijdscategorie van 9 maanden tot 3 jaar met een gewicht tot 15 kilo. 

Wil jij een voorzitje aanschaffen? Let er dan op dat je voldoende ruimte hebt tussen het zitje aan je stuur, en je zadel. Je moet immers nog goed op- en af kunnen stappen, en het zitje mag je stuurkunsten niet belemmeren. 
Speciale mamafietsen houden hiermee rekening in hun design. Ze hebben een breder stuur en meer ruimte tussen het stuur en het zadel waardoor jij veilig kunt rondfietsen met je kleintje.

Is je kindje iets groter, dan is een achterzitje ook geschikt. Achterzitjes zijn doorgaans geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar met een gewicht van 9 tot 22 kilo. 

Bij de aanschaf van een achterzitje is het van belang om te letten op de maximale draagcapaciteit van de bagagedrager. Deze moet het gewicht van het kinderstoeltje en jouw kind kunnen dragen. Heb jij een elektrische fiets? Let er dan op dan de accu niet in de weg zit bij het monteren. 

Er zijn achterzitjes verkrijgbaar met een universeel eenvoudig draaisysteem, waarmee je het zitje aan ze zijkanten van je bagagedrager vastdraait, maar er zijn ook kinderstoeltjes met een MIK adapter. Deze zijn geschikt voor fietsen met een MIK bagagedrager of zijn te monteren aan een MIK carrierplate.

Heb jij geen bagagedrager of zit je accu van jouw elektrische fiets in de weg? Dan kun je kiezen voor een achterzitje met een framebevestiging. Lees hier meer over de verschillende bevestigingsmethode van achterzitjes.

Fietsstoel accessoires

Je kunt je fietsstoel uitbouwen met allerlei leuke en handige accessoires, in bijpassende kleuren van je kinderstoeltje. Onmisbaar bij een voorzitje is natuurlijk een windscherm. Het houdt wind, regen en insecten uit het gezicht van je kleintje. Ook een slaaprol is een comfortabele toevoeging, zodat je kindje lekker en veilig in slaap kan vallen op de fiets.

Vind jouw kindje het leuk om mee te sturen? Dan is een speelstuurtje een leuke toevoeging. Naast dat deze extra houvast biedt, is het 'zelf sturen' een extra beleving!

Ergonomisch verantwoord design

Alle kinderstoeltjes in ons assortiment worden nauwkeurig getoetst aan de Europese eisen en normen waaraan een kinderzitje aan moet voldoen. Bij het design van onze fietsstoeltjes is er naast ergonomie ook op esthetiek gelet. Met moderne vormen en hippe kleuren is er altijd wel een stoeltje te vinden dat mooi bij jouw wensen en jouw fiets past.

Bij veel van onze stoeltjes zijn zelfs bijpassende helmen verkrijgbaar. Zo kunnen jij en je kindje in stijl op de fiets de wereld gaan ontdekken!

 

Lees meer