Filters:

Prijs
3 72
Fabrikanten
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Ventielsoort
meer... minder
Maximale bar
meer... minder
Type drukmeter
meer... minder
Filter
 

Minipompen

Een minipomp behoort tot de standaard uitrusting die elke fietser bij zich hoort te hebben. Een minipomp is erg compact, licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Ideaal dus wanneer jij onderweg een lekke band krijgt. Je kunt het pompje aan je fiets bevestigen maar ook achterin je fietstrui meenemen. Wij hebben een ruime keuze aan minipompen van topmerken zoals Topeak, Zefal, Crankbrothers en BBB

De voordelen van een minipomp

Tegenwoordig zie je dat veel -met name sportieve fietsers- gebruik maken van Co2-patronen. Hoewel deze erg handig zijn, kun je ze wel enkel gebruiken totdat ze leeg zijn. Een minipomp kun je echter altijd gebruiken en is daarom een waardevolle fietsaccessoire. 
Een minipomp is licht van gewicht gemakkelijk mee te nemen, en - afhankelijk van de uitvoering- geschikt om elke band mee op te pompen. Ideaal dus voor al jouw fietstochten.

Soorten minipompjes

Minipompen, ook wel handpompen genoemd zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor een stadsfiets voldoet een eenvoudig exemplaar welke tot 4 bar kan pompen vaak al. De pompen bevestig je gemakkelijk aan je frame of aan je bidonhouder.

Voor de sportieve fietsers zoals wielrenners en mountainbikers zijn en extra kleine exemplaren met een hoge pompfrequentie verkrijgbaar. Hiermee kun je banden tot wel 22 bar oppompen.

Je kunt kiezen voor een minipomp waarbij de pompkop zich direct op de buis bevindt, of een pompje waaraan een slangetje zit.
Het voordeel van een slangetje aan het pompje is dat je tijdens het pompen minder kans hebt om het ventiel te beschadigen, doordat er meer speling mogelijk is tussen ventiel en pomp. Wel zijn deze pompjes vaak iets minder compact.

Let er bij de aanschaf van een minipomp op of deze geschikt is voor jouw ventiel, én of hij de juiste aantal bar kan pompen.

Lees meer