Filters:

Prijs
159 555
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Filter
 

Bagagekarren

Een bagagekar of transport fietskar kan uitkomst bieden wanneer je een grote hoeveelheid aan spullen, bagage of materialen wilt vervoeren. Een transport fietskar is ideaal voor gebruik rondom huis of op een bedrijventerrein.  Voor fietsvakanties is een bagagekar die je aan je fiets kunt koppelen een perfecte metgezel. In ons assortiment vind je bagagekarren van o.a. Roland en Topeak.
Wil jij alles lezen over het gebruik van een fietskar?

Lees hieronder onze uitgebreide informatie over transport fietskarren en bagagekarren.

 

Transportkar of bagagekar?

Een transportkar bestaat uit een ijzeren framewerk met daarin een kunststof binnenbak, al dan niet uitgerust met laadklep.
De trekstang bevestig je gemakkelijk aan je fiets, of je gebruikt deze als handvat zodat je de kar al lopend mee kunt trekken.

De transportkarren van Roland staan bekend om hun hoge kwaliteit en lange levensduur. Deze karren worden gemaakt van sterke materialen waardoor ze vrijwel onverwoestbaar zijn.
Doordat ze gebruik van gerecyclede materialen zijn deze bagagekarren ook nog eens erg duurzaam en ecologisch verantwoord.

Een transportkar is ideaal te gebruiken op- of rondom uw erf om bijvoorbeeld tuinafval mee te verzamelen, hout te sprokkelen, het vervoeren van dierenvoer of bouwmaterialen.
Niet voor niets worden deze karren veel gebruikt op evenementen, kinderboerderijen en horecagelegenheden.

De bagagekarren van Topeak zijn bedoeld om tijdens fietsvakanties achter je fiets te koppelen zodat je je fiets niet onnodig zwaar hoeft te beladen. Het ontwerp van de Topeak trailer is innovatief en doordacht.
Door de lage wegligging, slanke design en laag gewicht van de trailer, is de wendbaarheid van de Topeak bagagekar perfect.
Je wordt niet belemmerd tijdens het fietsen, en het design maakt smalle hobbelige wegen ook makkelijk begaanbaar.

De Topeak trailers maken jouw fietsvakanties plezierig en probleemloos!

Hoe koppel je een Roland transportkar?

De bagagekarren van Roland zijn verkrijgbaar met een as-koppeling of een zadelpenbevestiging. Bij een as-koppeling wordt de fietskar aan de snelspanner of steekas van je fiets gekoppeld.
De karren van Roland maken hierin gebruik van een Weber koppeling. Dit is een universele koppeling, wat betekend dat deze op vrijwel elke fiets past.

Bij een zadelpenbevestiging wordt de trekstang van de kar aan je zadelpen bevestigd, op deze manier blijft je fiets in balans wanneer je de kar zwaarder belaadt.


Topeak bagagekar

De bagagekarren van Topeak maken gebruik van een as-koppeling waarbij er een snelspanner of steekas nodig is. Aan de bagagekarren zit een slidelock-systeem waarmee je makkelijk binnen één handomdraai je bagagekar vast of los kan maken.

De Topeak trailer journey TX is compatibel met steekasssen van 120 mm tot 180 mm.
De Topeak trailer journey standaard is te koppelen aan een snelspanner. Deze trailer past op fietsen met een naafbreedte tussen de 130 mm of 135 mm, en een wielmaat tussen de 26”en 29”.

Omdat deze bagagekar op verschillende fietsen gebruikt kan worden, wordt een steekassen set niet standaard meegeleverd.
Check daarom van te voren goed of deze bagagekar aan jouw fiets te koppelen is, en of- en welke steekassen set je hiervoor nodig hebt.
Ben je in al bezit van een Topeak standard trailer en wil je deze ombouwen naar een TX versie, dat kan met het 

Heb je vragen over deze bagagekar, of twijfel je of deze aan jouw fiets gekoppeld kan worden? Neem dan contact op met ons. Wij kijken graag met u mee!

Lees meer