Fietskar

Ben jij opzoek naar een fietskar of een bagagekar? Wij hebben diverse fietskarren voor het vervoeren van kinderen, dieren of bagage. Onze fietskarren zijn van goede kwaliteit en makkelijk te bevestigen aan je fiets. Ze zijn vaak opvouwbaar zodat je ze ook gemakkelijk kunt vervoeren zonder fiets.
Maak je fietskar compleet met bijbehorende 
accessoires zoals een babyschaal, regenhoes, of ligmat.

De beste fietskarren en accessoires van o.a. RolandDoggyride en Topeak zijn te vinden op onze website. Benieuwd naar onze keuze?

Hoe koppel je een fietskar aan jouw fiets?

De meeste fietskarren worden middels een koppelstuk, aan de zijkant van de naaf in het achterwiel op de as bevestigd, dit heet een as-naafverbinging. Enkele bagagekarren worden met een snelspanner, of een steekas aan het achterwiel gekoppeld.

Bij een zadelpenbevestiging wordt de trekstang van de fietskar om je zadelpen geklemt, in sommige gevallen kan de trekstang ook aan de bagagedrager of frame worden bevestigd.

Twijfel je of een bepaalde fietskar aan je fiets gekoppeld kan worden?
Neem dan contact met ons op, dan kijken we graag met jou mee!

Waar moet je op letten bij gebruik van een fietskar?

Hoewel een fietskar een verrijking is voor je fietstripjes, moet je met een aanhanger altijd extra goed opletten.

Een fietskar maakt je fiets niet alleen breder, maar ook zwaarder waardoor je moeilijker wendbaar bent op de weg. Zelf heb je geen zicht op je fietskar, dus probeer zoveel mogelijk rekening te houden met het verkeer om je heen.

Houd er ook rekening mee dat een fietskar vaak laag ligt, waardoor deze moeilijk zichtbaar kan zijn voor andere weggebruikers.
Accessoires zoals reflectoren of een vlaggetje kunnen ervoor zorgen dat jouw fietskar beter zichtbaar is.

Tot slot raden we aan om na het monteren van je fietskar áltijd een extra check te doen, zodat je zeker weet dat de kar goed vastzit.

Het is altijd even wennen om voor het eerst met een fietskar te fietsen maar als je er na een tijdje aan gewend bent zal je zeker genieten van deze leuke manier van fietsen. Vooral als je hierdoor de fietstochtjes voor je kinderen of huisdier ook leuker en comfortabeler maakt.

Lees meer