Filters:

Prijs
68 794
Fabrikanten
meer... minder
Aantal fietsen
meer... minder
Inklapbaar
meer... minder
Kantelbaar
meer... minder
Stekker
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Filter
 

Fietsendragers

Fietsen in een andere omgeving of de fiets meenemen op vakantie? Een fietsendrager is het perfecte hulpmiddel om uw fietsen op een veilige manier te vervoeren. Fietsendragers zijn tegenwoordig zo doorontwikkeld dat ze makkelijk en snel  te monteren zijn, en ook het plaatsen van fiets gaat snel en eenvoudig. Hierdoor is een fietsendrager behalve voor verre fietsvakanties ook interessant voor recreatieve doeleinden.

Of je nu één of meerdere fietsen wilt vervoeren, een fietsendrager maakt het mogelijk.
In ons assortiment hebben we fietsendragers van Uebler, XLC, Hapro en Twinny load.

Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietsendrager? kijk dan hier!


Trekhaakdrager

In ons assortiment vind je vooral fietsendragers die op een trekhaak bevestigd worden. Deze fietsendragers zijn zeer geschikt voor zwaardere stadsfietsen of e-bikes.
Het voordeel van een trekhaak fietsendragers is dat hij snel en gemakkelijk te monteren is. De fiets(en) zijn gemakkelijk op de fietsendrager te plaatsen en bevestigen, zodat je snel op weg kunt.

Sommige fietsendragers zijn kantelbaar waardoor de kofferbak toegankelijk blijft. Dit is handig wanneer je onderweg nog spullen kunt opbergen of pakken.

Een fietsendrager neemt natuurlijk best wat plek in beslag. Wil jij je fietsendrager gemakkelijk op kunnen bergen wanneer je hem niet gebruikt?
Kies dan voor een opvouwbare fietsendrager, de Uebler I21 is opvouwbaar tot een compact pakket dat je gemakkelijk op kunt bergen wanneer je hem niet gebruikt. Met de opbergtas blijft hij bovendien goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Het maximale gewicht per te dragen fiets ligt rond de 25 tot 30 kilo.
Bij een fietsendrager voor op de trekhaak is het belangrijk om de kogeldruk van de auto of camper te weten. De kogeldruk is de maximale verticale belasting die de trekhaak kan dragen.
Dit staat vaak op de trekhaak zelf aangegeven, of is terug te lezen in de autopapieren.

Dakdrager

Heeft jou auto geen trekhaak? Dan kan een dakdrager een mogelijke optie zijn.

Een dakdrager is geschikt voor het vervoeren van wat lichtere sportievere fietsen zoals race of mtb.
Het voordeel van een dakdrager is dat deze vaak een stuk goedkoper zijn dan een trekhaakdrager. Je hebt hier geen aparte kentekenplaat voor nodig en het achteruitzicht wordt niet belemmerd.  

De montage van een dakdrager is wel iets lastiger en wordt aanbevolen om dit met 2 personen te doen. Daarnaast zijn dit soort dragers stormgevoelig, let daarom extra goed op wanneer je fietsen op je dak vervoert dat deze goed zijn bevestigd.

Waar moet je nog meer op letten bij aankoop van een fietsendrager?

In het buitenland zijn er verschillende regels voor fietsendragers. Deze verschillen overigens ook per land. Het is dus belangrijk dat je jou voorafgaand aan je internationale fietsreis goed inleest over de regels van de landen waar je doorheen rijdt. Zoals het in Duitsland verboden is om een fietsendrager inclusief fietsen te hebben, breder dan 2.55 meter. 

Op de verlichtingsbak van de fietsendrager is het verplicht om een witte kentekenplaat met het kenteken van uw auto te hebben.

Let er ook op dat je de juiste stekker bij de hand hebt om de lichtbak aan te kunnen sluiten.
Wij hebben een breed assortiment aan fietsendrager accessoires waar je deze stekkers kunt vinden.

Wil je meer informatie over een bepaald model fietsendrager? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.

Lees meer