Filters:

Prijs
6 465
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Filter
 

Fietshoezen

Staat jou fiets vaak buiten of in een stoffige omgeving? Dan is een fietshoes ideaal om je fiets te beschermen tegen regen, wind, vuil en andere invloeden van buitenaf.
Vooral wanneer je geen schuur hebt om je fiets in te stallen, of wanneer je de fiets meeneemt op vakantie zal deze voornamelijk buiten staan. Met een fietshoes houd jij jouw fiets schoon, droog en veilig!

Bij ons vind je fietshoezen in verschillenden maten. Zo hebben we hoezen voor de gewone fietsen, e-bikes, racefietsen, tandems en zelfs bakfietsen. Wil je 2 fietsen beschermen? Koop dan één grote fietshoes in plaats van twee aparte fietshoezen.

Ben je op zoek naar een fietshoes voor je fietsdrager? Bekijk dan onze fietsendrager hoezen, of lees verder voor meer informatie over de fietshoes.

Hoe bevestig je een fietshoes?

Een fietshoes trek je gemakkelijk over je hele fiets heen. Om ervoor te zorgen dat hoes niet van je fiets afwaait kun je deze vastmaken aan je fiets. Dit kan door middel van een elastiek,  gesp, klittenband of haken die je tussen of aan je spaken bevestigd.

Veel fietshoezen hebben een opening onderin de hoes. Door deze opening kun je een beugel, hang-kabel- of kettingslot steken. Zo kun je de hoes aan je fiets vastmaken en kan niemand er met je hoes vandoor gaan.

Waar moet je op letten bij gebruik van een fietshoes?

Zorg ervoor dat de fiets of bakfiets droog is voordat je de hoes eroverheen plaatst. Een fietshoes over een natte fiets heen doen heeft namelijk weinig zin. Niet alleen duurt het dan nog langer voordat de fiets of bakfiets droog is, het is ook niet goed voor het materiaal van de hoes.
Wacht ook met het opvouwen van je fietshoes totdat deze helemaal droog is. Het opvouwen van een natte fietshoes kan namelijk schimmel veroorzaken.

Kijk bij aankoop goed naar de maat van de hoes en vergelijk dit met de maat van je fiets om zeker te weten dat deze jouw volledige fiets beschermt. Zorg ervoor dat je hoes iets breder is dan je fiets zelf.

Let er op dat waterdicht en waterafstotend twee verschillende termen zijn. Een waterdichte hoes houdt al het water tegen, een waterafstotende hoes is alleen bestand tegen wat spatwater en lichte neerslag.  

Lees meer