Filters:

Prijs
0 56
Fabrikanten
meer... minder
Type Artikel
meer... minder
Kleur
meer... minder
meer... minder
Filter
 

Bidonhouders

Tijdens het fietsen is het fijn als je rechtstreekts bij je bidon(s) kan. Want een goede hydratatie is essentieel als je optimaal wil presteren.
Om het jezelf makkelijk te maken is het daarom verstandig om een of meerdere bidonhouders aan je fiets te bevestigen. Op deze manier hoef je niet elke keer te stoppen om te drinken. Bovendien bespaar je zo een hoop ruimte in je tas voor andere spullen die je mee wil nemen.

Het is natuurlijk belangrijk dat je bidonhouder stevig is en je bidon goed op zijn plek houdt, zelfs op de ruigste terreinen wil je niet je bidons verliezen. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de beste bidonhouders, van onder andere de merken TopeakBBB en Xlc.

Ook vind je op onze website multifunctionele bidonhouders. Zo bieden we een bidonhouder aan met ingebouwde multitool. Hiermee fix je snel elk probleem aan je fiets, waar je ook bent!

Bevestiging

De meeste bidonhouders zijn te bevestigen aan de bidonhoudernokjes aan het frame. Aan de meeste frames kun je zelfs twee bidonhouders bevestigen.

Bij sommige fietsen is de ruimte in het frame maar klein, dit komt vooral bij full-suspension fietsen veel voor. In dit geval kan het zijn dat je bidon niet past.
De mogelijkheid bestaat om een kleinere bidon te nemen die wel past. 

Naast bidonhouders die je aan het frame kunt bevestigen, vind je bij ons ook bidonhouders die je achter het zadel kan bevestigen. Dit is handig als je te weinig plek hebt op het frame, of voor als je nog een extra bidon mee wil nemen. Ook zorgt dit voor een minimalisering van de luchtweerstand. Een goed voorbeeld van zo'n bidonhouder is de Topeak bidonhouder Tri-BackUp Elite

Deze bidonhouders zijn vooral geschikt voor tijdritfietsers of ritten op vlakke geasfalteerde wegen.

Vooral bij lange ritten is het aan te bevelen extra bidons mee te nemen, zodat je altijd genoeg drinken bij je hebt voor een goede hydratatie!

Materiaal

Bidonhouders zijn verkrijgbaar in verschillende materialen.
Voor alledaagse en recreatieve fietstochten is een eenvoudige stalen houder perfect. Deze houdt je bidon stevig op zijn plek en is voordelig qua prijs.

Heb je een racefiets, en wil je snelle tijden neerzetten? Dan is het natuurlijk van belang om zo weinig mogelijk gewicht mee te nemen. In dit geval ben je beter uit met een (wat duurdere) lichtgewicht bidonhouder van carbon.

Lees meer